Neden çoğu monitör Free-Sync destekli?

Bütçe
10.000
Makaleler
3
2K veya 4K Ultra Wide monitör arayışındayım. Özellikle sim racing için kullanılacak fakat günlük kullanım da olacak. Gördüğüm kadarıyla şu monitör ve şu monitör var ancak bunların hepsinde Free-Sync desteği mevcut, G-Sync ile ilgili bir bilgi yok. Bu durum neden kaynaklı. NVidia kullanıcıları için bir dezavantaj olur mu? Bir de VA paneller nasıldır? IPS panel Ultrawide yüksek yenileme hızlı monitör bulamadım, başka önerilere açığım.

Freesync özellikli diyebilmek için.İkisiylede çalışır.

Free Sync kolay, G-Sync için Nvidia modulu gerekiyor ki artık o devir de bitti, uyumlu çıkartıyorlar sadece.

Nvidiacılara bir dezavantaj olmaz.

VA çöptür artık alınmaz.

İstediğiniz şey için Samsunglar var, büyük pahalı.. 25k+.. onlara bakın.

Monitorler static Hz olunca kötü performans sergiledikleri için değişken Hz'li yapmak istemiş abilerim.
Standart olması da tüketici hakları için iyi bir şey ama kimse bedavaya bir şey yapmaz tabi. Bir bit yeniği olabilir altında.

Hocam IPS Ultrawide bu bütçede bulamadım daha küçük ekranlı IPS'ler var. VA gerçekten denildiği kadar kötü mü çünkü çoğu üretici bu ultrawide'lar için VA tercih etmiş?

Bu arada yazan herkese çok teşekkür ederim Free-Sync olayını anladım. Sadece isimlendirmeden ibaretmiş.

FreeSync bir standart. Belli bir üretim yılından itibaren çıkmış her monitor FreeSync'lidir.

Bütçeyi görmemişim. O bütçeye bulamazsın. Büyük ekranlar katlanarak pahalılaşıyor. Çöp olanlar bile ABD'nin 2-3 katına satılıyor burada ki o da gelirse. VA ucuz, eski, o yüzden bütçene yaklaşan onlar. Ya boyuttan ya da kaliteden feragat edeceksin. Ya da Bay Kemal gelip hepimize büyük monitör verecek.. yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…