Neden çoğu monitör Free-Sync destekli?

Bütçe
10.000
Hocam IPS ultrawide bu bütçede bulamadım daha küçük ekranlı IPS'ler var. VA gerçekten denildiği kadar kötü mü çünkü çoğu üretici bu Ultrawide'lar için VA tercih etmiş?

Bu arada yazan herkese çok teşekkür ederim Free-Sync olayını anladım. Sadece isimlendirmeden ibaretmiş.

Kötü diyemem fena paneller değiller ama iyi araştırıp hayalet ekran sorunu olmayanı bulmak lazım, onu da TR forumlarında bulamazsınız, yabancı forumlara bakın bütçenize VA yetiyorsa. Çünkü TR de pek alan kalmadı VA panel bu hayalet ekran sorunu ortaya çıkınca. Malum bizim ülkede boşa harcayacak para pek yok, elimize geçince de en azından biraz daha iyi olsun diye düzgün bir şey almaya çalışıyoruz. Forumlarda da çok kötülendi tabii kendi monitörü iyi çıktğı için alın diyen var ama istisnalar kaideyi bozmaz.

Hocalarım Xiaomi monitör nasıl? İnternette pek bir yorum bulamadım. Çoğunluk olumlu yorum yapmış ancak bazı yerlerde ghosting sorunu ile ilgili yorumlar var. Ghosting sorunu özellikle benim oynadığım yarış türü veya hikaye tipi oyunları etkiler mi? Çünkü hiç rekabetçi oyun oynamayacağım.

Bildiğim kadarı ile, Free sync de AMD monitör üreticilerinden lisans ücreti almıyor. Nvidia tarafında gsync de monitör üreticisi bu teknolojiyi kullanacaksa Nvidia ya lisans ücreti ödüyor. Bu nedenle çoğu monitörde free sync teknolojisini görürken gsync yı belli başlı modellerde görüyoruz. Bence aynı performansı veren 2 markanın benzer teknolojisi. Belli bir bütçede alacağın her monitörde ghosting olacak. buna göre araştır. marka ve modeller arasında ghosting yoğunluğu az olan bir model bulursun, ghosting az olursa oyun içinde hissetmez etkilenmezsin.

Son düzenleme:
VA panellere bulaşmayın hocam, birçoğunun hayalet ekran sorunu var, ben aldım 1.5 yıl oldu. Normalde hayalet ekran artmaz derler ama artık videolarda bile kendini belli etmeye başladı nedense. Bu FreeSync hem AMD hem NVIDIA ile çalışır sorun yaratmaz yani.
Hocam ghosting zamanla artan bişey değildir. VA panellerin çoğunda ghosting var fakat biraz da şans işi galiba. Asus VG247Q1A kullanıyorum. Ghosting yok denecek kadar az kullanımda belli bile olmuyor.

Eski Asus pg27vq monitörüm kırıldığı zaman hemen bir monitör almam gerekti. Gidip Aorus Cv27f aldım. O kadar özellik var falan yazıyordu. Gel gör ki G synch açınca mal oluyordu. Pg27vq da ki verimin yarısını alamadım. Oyunlarda değişik şeyler oluyordu. Hdr var freesynch var ama hiç umduğum gibi değil. Şahsen ben ileride alırsam g synch olan bir monitör almayı tercih edeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı