Neden çoğu üniversiteliler MacBook tercih ediyor?

7K saat CS ve 2K saat Valorant oynamış biri olarak oyun bilgisayarı yerine oyunu bırakıp Mac aldım. Bu hem oyun oynamayıp zamandan kazanmamı sağladı hem de elimde profesyonel bir cihaz oldu.
Çok iyiymiş. Tercih meselesi hocam. Oyun oynamayan birine daha uygun mac. Sırf mac almak için oyun oynamayı bırakmak herkese mantıklı bir yok olmuyor.
 
Çok iyiymiş. Tercih meselesi hocam. Oyun oynamayan birine daha uygun Mac. Sırf Mac almak için oyun oynamayı bırakmak herkese mantıklı bir yok olmuyor.

Aslında Türkiye'de olmasak evde güzelinden bir PC taşınabilir olarak da bir MacBook en iyisi. Düşük ekonomide böyle kavgalar çıkıyor.
 
Aslında Türkiye'de olmasak evde güzelinden bir PC taşınabilir olarak da bir MacBook en iyisi. Düşük ekonomide böyle kavgalar çıkıyor.
Hocam üniversitem olmasa anında kasa alırım. Laptop olarak da mac alır geçerim. Ama benim durumumda mac mantıksız geliyor şahsen.
 
Hafif, şu an sırtımda mesela var ile yok arası, Gaming Laptop taşımak amelelik gibi geliyor MacBook’a geçtikten sonra.

Bazı günler şarj aletini unutuyorum ama önemli değil tüm günü tam şarj ile ekran 120 Hz vererek çıkarabiliyor zaten.

Ya da panel ve hoparlör kalitesi. Üniversiteli adam her gün dışarı çıkamıyor. Evde film izlemek istediği zaman koyar kucağına ağırlık rahatsız etmez, ekran sRGB%100 HDR OLED zaten. Gümbür gümbür izler.

E yazılımın hafifliği ve verimliliği desen keza kullanımı zevkli yapan şeylerden birisi. Yazılım geliştiriciliğinin de büyük kısmını Native olanlar bile bünyesine topladı şu sıralar zaten platform olarak da destek buluyor. Daha ne olsun?

İmzada yazıyor benim kullandığım markalar. Elimden geçmeyen Notebook kalmadı neredeyse, hala da Windows Notebook kullanıyorum ama MacBook başka bir şeymiş. Bazı laf atanlara haterlık yapanlara denk geliyorum hak veriyorum çünkü ben de kullanmazken aynı onlar gibi konuşuyordum şimdi sırtımda gittiğim yere götürüyorum. 😂

Oyun bir süre sonra bünyeden çıkıyor, kim ne derse desin. İşi oyun olan günümüz yayıncıları bile bundan 10 sene önceki hevesleri ile oyun oynamıyorlar. O işi mecbur oldukları için yaptıkları ve çoğu zaman zevk almadıkları belli. Öncelik oyun değil işe kayınca MacBook’a mecbur kalıyorsun çünkü kimse Windows belası ile uğraşmak istemez. Ben 45 gün ekmek yiyemedim Windows’un bitmek bilmeyen yazılım ve anakart problemleri yüzünden. Garantiye gönder bekle Allah dur iki tane senden az bilen denyo parça bekleyecek takacak sana geri yarım yamalak yollayacak.

Bugün sırtımdaki makina bozulsa Apple Center aynı gün ikame cihaz verir. Bir de bunu bilgileri yeni cihaza yedekler yapar. Sanki hiçbir şey olmamış gibi devam ederim günüme.

Oyunu da 4K 60 FPS GFN ile oynuyorum zaten canım sıkıldığında 2-3 saat BF1 oynasam yetiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı