Neden Debian Kullanmıyorsunuz?

Makaleler
20
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Fikirlerinizi duymak istedim. Arch, Fedora, Ubuntu ve diğer dağıtımları duyuyorum ancak Debian'ı hiç duymuyorum. Birçok dağıtımın tabanını oluşturan Debian'ın bu kadar az sayılması çok ilgincime gitti. Sizin için Debian'ı tercih etmeme sebebi nedir? Bir de sizden dinlemek isterim.

DPKG ve APT sunucu isleri hariç pek hoşuma gitmiyor nedense.

DPKG ve APT sunucu isleri hariç pek hoşuma gitmiyor nedense.
Aslında ayarlaması çok kolay, /etc/apt/sources.list'de saklanır depolar. <sunuculinki> <taban/sürüm> <depo tipleri> diye ayarlanabilir. Evet, haklısınız bazı noktalarda "Neden bu böyle?" dedirtebiliyor. APT'nin kullanımı gerçekten kolay ancak rpm veya arch paketleme sistemlerine göre geniş seçenekler sunmuyor.

Uygulamalar çok kısıtlı genelde oyunla uğraşıyorum o yüzden Windows.
Çocukluktan beri gelen Windows alışkanlığı.
Sizinkisi Debian'dan çok "Linux neden kullanmıyorsunuz." sorusuna cevap olmuş. Olsun. Bu da bir nedendir diyebiliriz. Linux genelinde çok az uygulamanın karşılığı yok ancak kullanıcı alışkanlıkları veya özel istekler her zaman olabilir ki yeterli bir sebep sayılabilir.

Aslında ayarlaması çok kolay, /etc/apt/sources.list'de saklanır depolar. <sunuculinki> <taban/sürüm> <depo tipleri> diye ayarlanabilir. Evet, haklısınız bazı noktalarda "Neden bu böyle." dedirtebiliyor.
O anlamda degil hocam. Web sunucusu, smb sunucusu vb. islerde Debian'i hicbir dagitima degismem ama ana bilgisayarimda daily driver olarak kullanasim gelmiyor nedense

O anlamda degil hocam. Web sunucusu, smb sunucusu vb. islerde Debian'i hicbir dagitima degismem ama ana bilgisayarimda daily driver olarak kullanasim gelmiyor nedense
Güncel paketler isteyenler için Sid/Unstable tabanı da mevcut. Bu sürüme Arch'daki gibi paketler geliyor, daha sonra testing'e geçiyor yani "yuvarlanan sürüm" mantığında işliyor.

Debian harika bir dağıtım ben Debian çok severim. Kurulumu biraz beni zorlamıştı, Wi-Fi sürücüleri lazımdı çünkü maalesef. Onun dışında onu hallettiğimde kullanması çok güzeldi. Ya bir işletim sistemi düşünün arkadaşlar. Her hareketinde hani bir stabilite bir mükemmel iş yapıcılık hissediyorsunuz.

Ben neden kullanmıyorum?
Optimus Manager vb. Arch için özel paketler benim sistemde çok iyi çalışıyor yararını çok gördüm. Hem güncellik çok hoşuma gidiyor. Debian'da güncellik için ayrı yayın kanalları olsa da Arch daha hoş hissettiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…