Neden eski nesil laptoplar çok dayanıklı?

Scania R730 v8

Decapat
Makaleler
3
Yer
İzmir/Aliağa
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar İşleri
Arkadaşlar babam 2008 yılında HP Pavilion DV 6700 laptop almış. Ama neredeyse 2020 yılına kadar dokunmamış öylece kaldırmış. Sonra ben canlı ders için almıştım tabii küçüktüm o zamanlar. Pek anlamazdım PC'den.
Sürümü Windows 7 Vista idi.
2 GB DDR2 RAM vardı.
Intel Centrino Duo T9300 2.5 GHz.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 8400 m GS.
Yaptığım eklemeler:
+2 GB RAM.
+Müthiş derecede overlock.
+Soğutucu
+240 GB SSD.
+Orijinal Windows 10 Home Single Language.
Ve ben bunu 4 yıldır kullanıyorum. Sadece 1 kere mavi ekran yedim iddiasına da varım ki.
Bu yıl aldığınız bir laptop 2038'e kadar yaşayamaz.
Bunun sebebi yei nesil üreticilerin malzeme kaçakçılığı yapması mı yoksa eski nesil teklonojiler mi anlamadım.
Not: Bilen yazsın.

1.si yeni olan PC'lerde ya da laptoplarda bilerek sistemden çalıp kaliteden çalıp yapıyorlar.
2.si yeni sisteminin teknik özellikleri nedir? Bilgi verirsen cevap verebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski nesil laptoplar kasa olarak daha kalın, fiziksel dayanıklılığın sebeplerinden birisi belki.

Yaşamaktan kastınız performans ise zaten bunu beklemek inanılmaz saçma. Sizin dizüstündeki 2 GB RAM de günümüze uygun değil, 4 GB yapsan da değil.
1.si yeni olan pc lerde ya da laptoplarda bilerek sistemden çalıp kaliteden çalıp yapıyorlar
2.si yeni sisteminin teknik özellikleri nedir bilgi verirsen cevap verebilirim
240 GB SSD.
Intel Centrino Duo T9300 2.5 GHz.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 8400 m GS.
DDR2 4GB

Tam olarak bu konudan ne anlamamız gerekiyor :D? Eski diye kolay bozulabilir anlamında düşünmüşsün ve 4 senedir kullandığını belirtip uzun ömürlü çıkarımını yapmışsın eee? Eski ya da yeni laptoplar arasında ömür farkının düşük ya da yüksek olduğunu düşünmüyorum bile ki donanımı da bayağı kötü bence SSD taktın diye biraz can gelmiş benim anladığım şey bu. 2008 yılının laptop'ının hele işlemcisinin günümüz için ne kadar Low olduğunu düşünemiyorum bile muhtemelen 2 çekirdek falandır.

Günümüz için inanılmaz derecede zayıf bir sistem. 110 yaşındaki dede yaşasa ne yaşamasa ne?

Nedense.

Tam olarak bu konudan ne anlamamız gerekiyor :D? Eski diye kolay bozulabilir anlamında düşünmüşsün ve 4 senedir kullandığını belirtip uzun ömürlü çıkarımını yapmışsın eee? Eski ya da yeni laptoplar arasında ömür farkının düşük ya da yüksek olduğunu düşünmüyorum bile ki donanımı da bayağı kötü bence SSD taktın diye biraz can gelmiş benim anladığım şey bu. 2008 yılının laptop'ının hele işlemcisinin günümüz için ne kadar Low olduğunu düşünemiyorum bile muhtemelen 2 çekirdek fakeşke önümüzdeki sene LGS'den sonrab 4060 Ti sistem toplayınca.

Tam olarak bu konudan ne anlamamız gerekiyor :D? Eski diye kolay bozulabilir anlamında düşünmüşsün ve 4 senedir kullandığını belirtip uzun ömürlü çıkarımını yapmışsın eee? Eski ya da yeni laptoplar arasında ömür farkının düşük ya da yüksek olduğunu düşünmüyorum bile ki donanımı da bayağı kötü bence SSD taktın diye biraz can gelmiş benim anladığım şey bu. 2008 yılının laptop'ının hele işlemcisinin günümüz için ne kadar Low olduğunu düşünemiyorum bile muhtemelen 2 çekirdek falandır.

Keşke seneye LGS'den sonra 4060 Ti sistem toplayacağımı (yaklaşık 80k para var) bilip de konuşsan o zaman görürdük kiminki Low kiminki high!

Ve attığım mesajda işlemci ile dalga geçmeyin eski olduğunu biliyorum zaten ben bu bilgisayarda CS2: GO atmıyorum GTA 5 atmıyorum bu neyin kafası? Sistemin ölü falan ben arada sırada Minecraft atıyorum o kadar o da 50-60 FPS.

(yaklaşık 80k para var)
80.000 TL paran var ve RTX 4060 Ti'lı sistem alacaksın öyle mi? Buzluğa 5 litre su koy, 80K verip 4060 Ti aldıktan sonra üstüne iyi gider.

Attığın mesajda işlemcinle dalga geçmiyoruz dostum, taa seneler öncesinin teknolojisi. Bugün için inanılmaz derecede güçsüz kalıyor. İnsanlara saldırıp kin tutma boş yere. İstersen müzede sergile, 100 sene sonra yine yaşar o PC ama yaşasa ne yaşamasa ne? Güçsüz işte.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı