Neden Ev İnterneti Kullanırız?

Bu soruyu nasıl doğru sorabilirim bilmiyorum ama aklıma takıldı. Umarım sormak istediğim şeyi anlarsınız. Cep telefonlarımıza taktığımız sim kartların internet hızları evde kullandığımız internetlerden daha hızlı (Benim kullandığıma göre öyle yani 🙂 İstanbul'da oturuyorum). Neden büyük şirketler interneti bize satarken ana hattan kablo ardından modemle bağlatıyor? Bunun yerine neden baz istasyonları yerleştirip interneti mobilde kullandığımız gibi kablosuz olarak vermiyorlar?
Daha masraflı olduğu, çevreye zararlı olduğu, veya daha fazla para kazanmak için falan mıdır acaba?

Bu veya WIN'lar vardı bir ara.

Bunun yanında kablolu bağlantı daha stabil. Bunun yanında hızlıda fiyat ne olacak peki?

100 Mbps sınırsız internete 120 TL ödüyorum (Türk Telekom). Aynı hızı telefonda normal bir konumda yakalamanız imkansız, sınırsız vermeleri daha imkansız, verseler bile fiyatın 4 basamaktan aşağı olması daha daha imkansız.

Kablolular hem daha stabil hem de köklü bir altyapı olduğu için kapasitesi daha geniş. Yani herkes dediğin gibi kullanırsa çok yavaşlar. Alt yapı yetersiz kalır.

Bu soruyu nasıl doğru sorabilirim bilmiyorum ama aklıma takıldı. Umarım sormak istediğim şeyi anlarsınız. Cep telefonlarımıza taktığımız sim kartların internet hızları evde kullandığımız internetlerden daha hızlı (Benim kullandığıma göre öyle yani 🙂 İstanbul'da oturuyorum). Neden büyük şirketler interneti bize satarken ana hattan kablo ardından modemle bağlatıyor? Bunun yerine neden baz istasyonları yerleştirip interneti mobilde kullandığımız gibi kablosuz olarak vermiyorlar?
Daha masraflı olduğu, çevreye zararlı olduğu, veya daha fazla para kazanmak için falan mıdır acaba?
Kısaca şöyle söyleyeyim:
Mobil hat değerleri sürekli değişkendir sabit değerler olmaz ve oyun oynayan biri için ping değerinin sabit olması gerekir. Birde mesela yoğunluğu göre baz istasyonu değerleri değişiyor 100 Mbps birden 1 Mbps olabilir ama sabit hatta böyle uçuk oynamalar olmuyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı