Neden felsefeyle uğraşanların çoğu ateist, deist, agnostik?

O kadar uzun yazmışsın ki okumaya üşendim, baştan saçmalamışsın. Senin kendi inancına göre benim bakış açımı değiştirmemi istiyorsun ama kendin bunu yapmayı akıl edemiyorsun. Bence sen anaokul çocuğu aklına sahipsin.

Yok, inanabilir. Gayet de oluyor. Din neyse de tanrı ile evrimin çeliştiğini düşünmek apaçık saçmalık. Evrim de diğer doğa kanunları gibi tanrının yaratımı olamaz mı? Gayet de olabilir.
Pek de değil. Tanrı varoluşun ve mükemmeliyetliğin kanıtı olarak ortaya çıkıyor.
Zaten İslam'ın tanrısı bizi çamurdan yaptığını savunuyor çok da alakalı durmuyor.

Ekleme olarak Kur'an'ı okumuş birisi olarak insanı diğer canlılardan ayrı yarattığını ve özenle yarattığından çokca bahseder bu da örneklerden birisi, çelişir.

Son düzenleme:
Allah'a inanmayanın ahlakının olması çok saçma zaten. Ahlak, İslam öğretisidir.
O kadar da değil ateist bir insan ahlaklı olabilir ama mantığı olmaz çünkü öldükten sonra bilincin kapanacağına inanıyorlar. Sırf ahlaklı olucam diye 80 yıllık yaşantını zorlaştırmazsın.

Hadi ama dostum fazla boş konuşuyorsun kimse seni Müslüman edince bir şey kazanmayacak. madem inanmıyorsun inanmıyorum de geç, burada boşboğazlık yapıp ona buna sallamanın alemi yok.

Yukarıda anlattım lakin sorunuzun cevabı Allah kendisinden büyük bir (taş) varlık yaratabilir mi? | Sorularla İslamiyet burada bulunmakta, böyle internette birçok kaynağa ulaşabileceğiniz sorular sormak yerine araştırıldığında işi bilen kişilerin cevabını veremediği soruları sorarsanız daha mutmain oluruz .

Son düzenleme:

Buna öğretilmiş inanç deniyor işte. Sorgulamaktan korkan, önüne ne koyulursa onu yiyenlerin hali tavrıdır bu. Boş konuşup, millete boş konuşuyorsun diyen tayfa.

Sorunun maksadı ya da başka bir şey önemli değil. Önemli olan cevabı. Her şeyi bilen Allah'ın bu sorunun cevabını mı bilmiyor? İşinize gelene cevap var, işinize gelene bu soru kasıtlı, bu soru şöyle, bu soru böyle.

MANTIK

Düşünen bir insan, mantık disiplinini edinmeye başlar. Olaylara artık mantıksal bakar.

Örn;

• Bir canlının uçma eylemini gerçekleştirmesi için gerekli donanımlara sahip olması gereklidir.

[(Kuş = Uçabilir) = (Serçe = Kuş)] = (Serçe = Uçabilir)

Buna göre koyun uçamadığını düşünürsek koyunun gökten inme olasılığını fizik yasalarına göre kabul etmiyor ve bunlara inanmıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…