Neden felsefeyle uğraşanların çoğu ateist, deist, agnostik?

Bu nasıl bir soru ya, ahahaha. Allah taraf tutuyormuş, tabii ki tutuyor. Müslümanlara hem dünyada hem ahirette zafer, kafirlere ise gazap vaadi var. Müslümanlar Allahın yeryüzündeki temsilcisidir, tabii ki yardım eder. Bir Tanrı kendine inanan insanları neden desteklemesin, bu nasıl bir anlayış?

Ya birader, düşünemiyorsun değil mi, "O zaman kafir neden yarattı?" diye. Bendeki soru. Neden sorasınız değil mi? İnan ve geç.

"Bir Tanrı" dedin ya hocam. Heh işte.. O Tanrı.. İnsan değil ya hani.. İnsan, kendisini destekleyeni destekler. Tanrı değil. Tanrı, yaratıcıdır. Tanrı, her şeyi biliyorsa neden yaratıyor?

Böyle diyerek kendi Tanrını küçültüyorsun, farkında değilsin.

Sünnilik uydurmamı diyorsunuz?

Tanrının keyfiyeti sorulmaz, çünkü belirli bir cevabı yoktur. Akıl edebilsen keşke
Allahın canı istemiş, bir galaksi ve bir dünya yaratmış, orada insanlar yaratmış ve bu insanların kendilerine kulluk etmesini istemiş. Paşa paşa edeceksin, etmiyor musun? Sana bu dünyada karışmasa da öbür tarafta yakacak. Genel sistem bu, kabul edenler kurtulur, etmeyenler sonsuz azapla müjdelenir. Mesele bu kadar basit. Kafirleri neden yarattı, Allah kafirleri yaratmadı. Fıtraten herkes Müslümandır, ana baba yönelimiyle onlar kafir olur. İlk insan da Müslümandı, onun soyundan gelenler de. Kafirler saptı ve Müslümanları da saptırdı.

İnsanlar, Tanrı olamayacakları için Tanrının yaptığı şeyleri neden yaptığını algılayamazlar. Sadece Tanrının onlara bildirdiğini bilirler. O yüzden, ''Şunu neden yaptı, bunu neden yarattı, bunu neden emretti?'' gibi sorular cevabı bulunamayacak sorulardır. Tanrı canı istediği her şeyi yapar.

Felsefe yapmak için şüphe etmek gerekir. Felsefe yaptıkcada insan şüphe edileni sorgulamaya başlar. Daha sonra ona göre felsefe yaptığı konu hakkında yeterli veya inandırıcı materyaller olmadığı için ondan uzaklaşmaya başlar.

Hâlbuki bana Kur'an'ı okumamış müslümanlar, İslam'ın sorgulamayı destekleyen bir inanç ve her şeyin bir cevabının olduğunu söylemişti

Geliyor... Ama o gerçek Müslüman değil argümanı geliyor.

Algılayamazmışız kendisi okumak için yazdı herhalde.

Her şeyin bir cevabı var, bunun sorunun cevabı da bu. Gerçek Müslüman değil argümanı falan da kullanmıyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…