Neden Gaming Laptoplarda harici ekran kartını kullanıyoruz?

Mesajı siliyorum çünkü konu sahibinin açıklamasında soru net değildi, diğer üyelerin konu sahibinin ne demek istediğini açıklamasından sonra soruyu anladım.
 
Son düzenleme:
Hele ki AMD APU olanlar daha sıkıntı, AMD sürücüsüne katlanıyorum, bazı sürümlerde önerilen dahil olsa da sürücü kurarken siyah ekranda kalıp hata vermesi, normal internette gezinirken tarayıcıda mesela değişik şeyler olması gibi gibi. Mesela son AMD 2 önerilen sürücü NVIDIA sistemde sorun yaşıyorum kuramıyorum bilmem 2021 önerilen sürücü kullanmak zorundayım.
 
Oyunlar zaten genellikle harici ekran kartını yani Nvidia kartını kullanıyor.
Eğer kullanmıyor ise Nvidia denetim masasından ayarlarsın hemen.
 
Mademki monitör alacağız. O zaman masaüstü sistemlere yönelelim.
Konuyu çok yanlış anlamışsınız. Harici ekran kartı olan dizüstü bilgisayarlarda yüksek grafik gücü gerektiğinde harici ekran kartı kullanıma girer fakat bazen dahili GPU ile çalışıyor olabilir uygulamalar, onu ekran kartının yazılımından ayarlayabilirsiniz.
 
Ne konuda sizin için sıkıntı teşkil ediyor. Bence bu biraz da cihazı üreten firmayla alakalı bir durum.

Bu durumdan nasibini alan iki marka var Casper ve Monster bu iki firma uyguna dandik parçalar kullanmakta bir numaralar. Özellikle bu iki marka ekran kartını çok önde çıkarıyorlar. Cihazda ekran kartına geçmek için fonsiyonlar da bulunmuyor. Bu özelliğin ASUS, MSI vs. sistemlerde bulunması normal.
 
Konu sahibi olayı cok yanlış anlamış. Sarja takili yada değil her iki durumda da harici ekran kartı kullanilabilir, sadece batarya süresini etkiler. Dahili GPU'yu devre dışı bırakmanın bazi laptoplarda yolu MUX anahtarı, çoğu laptopta ise harici monitöre bağlamaktir. Dahili GPU'yu devre dışı birakmanin da performansa etkisi yüzde 5-10 arasıdir oyununa göre.
 

Geri
Yukarı