Neden Google kullanmamalıyız?

Daha fazla  
Bu başlığı sorumun cevabını almak için açtım. Karşıma sürekli Google'ı bırakıp yerine 3.parti uygulamaları kullanan insanlar çıkıyor. Mesela Android yerine Linux falan kuruyorlar, Google Chrome yerine DuckDuckGo'yu falan kuruyor. Bu insanların Google ile alıp veremedikleri nedir acaba?

Fazladan kaynak kullanıyor ve bilgisayarı boşuna yoruyor.

En basitinden;
Google sizi izler, DuckDuckGo izlemez. (Tabi ne kadar kesin bir yargı tartışılır.)
DuckDuckGo, Google izleyicilerini engeller.
Ve çok daha fazlası..

Detaylar için internetten bakabilirsin.

Google'ı bırakıp yerine 3.parti uygulamaları kullanan insanlar çıkıyor.
Google varsayılan değil ki =D Sadece Google değil birçok arama motoru var, isteyen istediğini seçiyor.
Google Chrome yerine DuckDuckGo'yu falan kuruyor.
Birincisi Chrome bir tarayıcıdır, DuckDuckGo bir arama motoru. Üstte de belirttiğim gibi isteyen istediğini seçiyor. Bazısı güvenliği konusunda kaygılı, bazısı sağladığı olanakları yetersiz buluyor, bazısı da...
Android yerine Linux falan kuruyorlar
Android zaten bir linuxtur. Bu konu hakkında çok bilgim yok. Şunu söyleyebilirim, belki de daha özgür olduğu için, daha olanaklı olduğu için telefona başka bir linux dağıtımı kuruyorlar.

Genellikle fazla RAM tüketimi, yetersiz özellikler vs. gibi durumlarla ele alınabilir yani birden fazla sebep ile Chrome'dan ayrılıp yerine daha iyi özellikleri vs. olan bir tarayıcıya geçiyorlar. Herkesin kişisel tercihi.

Bana soracak olursan Opera GX, Google Chrome'dan daha iyi. Gizlilik, reklam ve daha birçok konuda öne geçen bir tarayıcı.

Tabii akıllı telefon, tablet, TV için farklı tarayıcılar kullanılabilir Opera telefonda biraz sınıfta kalıyor ama bilgisayarda başarılı. Chrome'da tam tersi mesela, bilgisayarda sınıfta kalıyor ama telefonda başarılı denilebilir.

1 numara veri hırsızı, daha iyileri var, arama sonuçlarında spam siteler diğer sitelerun önüne geçiyor.

Diyelim ben de Google'dan kurtulmak istiyorum, hangi işletim sistemini kurmalıyım telefonuma?

DuckDuckGo uygulaması Android'de var sadece arama moturu değil.

Diyelim ben de Google'dan kurtulmak istiyorum, hangi işletim sistemini kurmalıyım telefonuma?

LineageOS veya Resurrection Remix. Google'nin bir sürü alternatifi var aşağıdaki siteden bakabilirsinin Gmail yazarsan alternatifleri çıkacaktır protonmail ücretsiz en iyisi.

Fazladan kaynak kullanıyor ve bilgisayarı boşuna yoruyor.

İlla Chrome benzeri isteyen olursa ungoogled chromiuma geçsin kaynak kullanımını beğendim. GitHub'dan bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.

Kişisel verilerimiz diye tutturmuşlar. Yahu adamlar senin ne yaptığını ne izlediğini ne yapsın? Nükleer Bomba kodları var sanki bilgisayarında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…