Neden harici HDD SSD'den daha ucuz?

Makaleler
49

Harici disk alınırken, çoğu zaman harici HDD kullanılıyor. Üstte attığım disklerin fiyatı aynı ancak daha fazla depolama alanı oluyor. Onca yere baktım ancak Backup dediğimiz zaman harici HDD ön planda oluyor.

Evet, SSD daha kaliteli ama neden attığım WD elements daha fazla depolamaya sahip? Sordum soruşturdum. Hep harici HDD tercih ediliyor.

Bu neden böyle? İyi sosyaller.

HDD günümüzde depolama için kullanılır yeni hiçbir oyunun oynatılmasında kullanılamaz, doku yüklenmemesi, ses kayması, inanılmaz uzun yüklenme ekranları gibi bir sürü sıkıntıya sebep olur. SSD'de ise bu tür hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Harici HDD kullanılmasının sebebi yüksek depolama alanına sahip olmasıdır yani dosya aktarımında ihtiyaç olan tek şeyden bol miktarda ürünü ucuza satmasıdır ama SSD bunu sağlayamıyor.

1- Hard disklerin GB başına üretim maliyeti daha düşük.
2- Yedekleme ve saklama amaçlı kullanımda SSD gibi yüksek performans ihtiyacı olmadığı için HDD yeterli geliyor.
3- Temel düzeyde bir taşınabilir HDD ile üst düzey SSD'yi daha doğrusu ederinden yüksek abartılı bir şekilde fiyatlandırılmış bir SSD'yi kıyaslıyorsun. Mesela Exceria G2 2TB ile kıyaslasan daha adil kıyaslama olur.

İlk iki neden senin soruna cevaptır. Hatta YouTube bile videolarını HDD üzerinde saklıyormuş. Çünkü bu kadar büyük veriyi SSD ile saklamak korkunç maliyetli olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı