Neden her yerde erkekler egemen?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadınlar narindir. Yöneticilik kabiliyetleri zayıftır. Erkeklerin yapabilecekleri var kadınların yapabilecekleri var. Feministliğe gerek yok.
Kadın erkek ayrımcılığının başlangıç noktası tam da iki kelimelik ilk cümlendir.
- Kadınlar narindir, ürkektir, Korunmaya muhtaçtır, prensestir ve prensini bekler
- Erkekler serttir, cesurdur, korkusuzdur, kahramandır, prensesi kurtarır.
Feministliğe gerek yok derken feminizm kötü bir şey değil, insanların görüşlerine, fikirlerine saygılı olmanızı dilerim.

İki cinsiyeti de eşit yapacağız derken kadınlar daha fazla avantajlı bir hâle geldi. okulumda bile bir kadın hoca haksızlık yaparak sözlüleri verirken kızlara erkeklere göre bilerek daha fazla verdi. Eğer bu hızla giderse değişir.

Yukarı da erkeklerin biyolojik olarak kadınlardan daha dayanıklı olduğunu söyleyen bir arkadaş var. İnanamıyorum. Gerçekten inanamıyorum.
Tek örneklemi evrene yayamazsın.

Düşünmekten yoksun ve barbar zihniyetine sahip bir kültürün -güç- kavramını baz alarak "yo yo erkeklerle kadınlar asla eşit değildir" demesi gayet normal.

Kadın erkek fiziksel hiçbir bakımdan eşit değildir güzel arkadaşım. Feminizm dediğin şey hak ve hukuk sahasında eşitlikten bahseder.

Bunun tüm dünyada olduğunu düşünmüyorsunuz umarım. Neredeyse tüm ülkelerde(en azından iyi eğitim sistemine sahip olanlarda) böyle bir şey yok. Eğer sizin dediğiniz gibi bir haksızlık yapılırsa kanıt ile birlikte dava açılabiliyor. Türkiye'de de bu var ama sadece kağıt üstünde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…