Neden herkes bilgisayar mühendisi olmak istiyor?

Bunlara sahipseniz yazdığınız cümleler çok ama çok saçma ve çocukça. Kusura bakmayın.

Evet son dönemde aşırı bir şekilde sinir olmaya başladım bu duruma evet, geleceğin mesleği tamam ama, bazı insanlar geleceğin mesleği diye kendini avutuyor, hayatında mouse tutmayıp bu bölümü seçen okuyan veya seçmeyi düşünülen binlerce insan var.

Doğal olarak zorlaşacak bu duruma karşın. Popüler kültür etkisi var. Halkın görüşü: Baya uçmuş bu meslek. Özellikle puan açısından.

Asosyal veya özel durumu olan insanlar daha çok tercih ediyor bunu.

Selamlar, eskiden yani bundan 20 sene önce her evde bilgisayar ya da akıllı cihaz yoktu, Anadolu'nun pek çok şehrinden üniversiteye gelip de bilgisayar laboratuarında bilgisayar görmüş pek çok insan bugün Amazon, Google vb. uluslararası şirketlerde çalışmaktadır.

Yani ben bilgisayar topluyorum, ben format atıyorum; şu adam bunları yapamıyor o zaman bilgisayar mühendisliği onun neyine demek çok saçma arkadaşlar. Hayatında yaraya tendürdiyot sürmemiş insanlar da doktor oluyor eğitimini alınca, çok anormal bir durum değil bu.

Ek not: Asosyallik de kötü bir şey değil bu arada, özel durumu olanlar bu bölümü seçiyor demek ise direkt kötü niyetliliktir.

Ya kaldı ki zaten format atmak vs bu tarz işlerin bilgisayar mühendisliğiyle çok fazla alakası olduğunu sanmıyorum. Bu işler hobi işi ve herkes öğrenebilir. Bilgisayar mühendisi adam işin bilimini yapar. Senin format atmak için kullandığın yazılımı yazar, donanımların yazılımlarla entegrasyonunu sağlar vs vs. Bu şunun gibi, her iyi araba sürebilen de gitsin araba tasarlasın o zaman. Hatta diyelim ki iyi araba süremeyen de makine mühendisliği, otomotiv mühendisliği okumasın. Bu kadar saçma bir sey olabilir mi? Buradaki bazı arkadaşlar iki format attı, hata kodu okudu falan diye kendilerini Bill Gates zannediyorlar. Bilgisayar mühendisliğinden pek anlamam, sadece dışarıdan gördüğüm kadarıyla yazdım. Kendim makine mühendisliği öğrencisiyim.

Anladım hocam benim bahsettiğim prim fix ama almama gibi bir durum yok. Umarım prosedürleri halledip mülakatı başarıyla geçersin hakkın olanı alman dileğiyle.

BM olmak için çok fazla sebep var. Geleceğin mesleği olarak görülüyor, özellikle gençler bilgisayarla haşır neşir oldukları için zevkli geliyor, yazılıma olan genel ilgi var, YKS siralamasi yüksek vb.

Bence kişinin kendini geliştirmesi bilgisayar mühendisliğinde diğer muhendisliklere oranla cok daha önemli. Ayrıca değişen dünyada kisinin de kendini şartlara göre yenilemesi ve iş hayatinda da bir nevi eğitime devam etmesi gerektiğini düşünüyorum ciddi hedefleri varsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…