Neden herkes mutsuz?

Bizimde yok hocam kimsenin de olmasın bu dönemde.

@Asdasgudas 15 yaşında iyi bir PC sahibi olmak benim hakkım değil mi? PC'yi geç, ortalama bir bisiklet alıp sürmek, olabildiğince kitap almak benim hakkım değil mi? Diğer insanlar harika bir eğitim sistemiyle eğitilirken benim buna hakkım yok mu? Yaşı küçük olanları ezmeye devam edin. Böylece daha 'mutlu' olurlar belki.

Hocam çok iyi demişsiniz elinize sağlık.

Bizimde yok hocam kimsenin de olmasın bu dönemde.

Gerçekten çok zor. Geçen forumda biri konu açmış salonda kalıyorum evde ders çalışamıyorum eve sığmıyoruz yazmış. O kadar üzüldüm ki belki pırıl pırıl çocuk geleceğini meslek lisesi olarak hedeflemiş olanaksızlıktan. Umarım bu günlerde geçer.

Bana burada gelip Twitter ağzıyla konuşma arkadaşım. Ben 14 yaşımdan beri bir fiil çalışıyorum. O sıkıntıyı en iyi ben bilirim. Ben bütün her şeyimi kendim aldım. Burada bütün konuları ekonomiye bağlamaktan bıkmadınız. Yok diye ağlamayacaksın yarın başkasının olsun diye çalışacaksın. Hayıflanarak ilerleyemezsin. Bütün hepsi senin hakkın. Ama bu ülkede olmayı sen seçmedin. Buna alışman gerekecek. 5-10 yıl sonra bu söylediklerimi daha iyi anlayacaksın. Benim kimseyi ezdiğim falan yok. Hayatın zorluğunu bilmeden burada konuşuyorsunuz. Ben bir üniversite kitabımı almak için yeri geldi 2 hafta çalıştım. Sen hiç kitabını almak için çalıştın mı? Eziyormuşum(!). Tecrübeniz yok arkadaşım burada bana gelip laf yapmayacaksın. Harika eğitim sistemi yoksa sen burada ağlamayıp o sistemi iyileştirip yarına bırakacaksın. Sen sahip olamıyorsan çocuğun olacak. Yarın bir gün bu dediklerimi anladığın zaman kafana dank edecek de o zaman da bilgisayarın başına oturur dertlerini unutmaya çalışırsın.

Oldu, hayatımızı derse adayalım gençlik yıllarımızın hepsini derse harcayalım. Sosyal hayatımız olmasın veya olsun ama sadece muhabbet edelim arkadaşlarımızla. 20 yaşımızda arabamıza atlayıp şehir şehir gezemeyelim sürekli ders çalışalım. Bunu mu istiyorsunuz?

Bisiklet almak için gidip çalışmam mı lazım bu yaşımda, hem de 2021 yılında? Bakın 2021 diyorum, sizin vaktinizle benimki bir değil. Kendi vaktinizle bizimkini karşılaştırmayı bırakın. Komik oluyor çünkü.

Arkadaşım hala bana saçma sapan konuşuyorsun. Ben sana arabaya atlayıp gezme mi diyorum? Konuyu istediğiniz yere çekmeye bayılıyorsunuz. Babanla mı tartışıyorsun? Çalışmayana ekmek yok bu ülkede anla artık sana daha cevap da yazmayacağım ne anlarsan anla. Bu kafayla gidersen zaten hayatın boyunca araba değil ehliyet bile alamazsın!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…