Neden İncir?

Tyler Deinsburg

Hectopat
Daha fazla  
NOT: Bu yazı bireylerin beni bilgilendirmesi için yazılmıştır.
NOT2: Bir aylık cezamın ardından ilk konum.

Selam dostlar, yine forum dışı konularım ve yine ben. Evet bilmiyorum hiç düşündünüz mü? Neden incir? Yani neden ‘’Bir çuval inciri berbat ettin’’ derler neden o meyve elma, armut, kiraz, erik değil de incir? Ya da ‘’Ocağıma incir ağacı diktin’’ derler neden yeniden incir? Eğer bu incir bu kadar çok seviliyorsa insanlar bu meyvenin ağacının ocaklarına dikilmesinden neden rahatsız? Hadi Technopat olarak bu konuya bir açıklık getirelim. Cevaplarınızı yoruma bekliyorum, lütfen bu konu hakkında bilgi sahibi olan bir arkadaşımız bu konuda beni ve bizleri aydınlatsın. İyi sosyaller.

İkisininde bence gayet mantıklı açıklamaları mevcut zaten.
Bir çuval inciri berbat ettin;
İncir, fabrikalarda işlenirken, çürük, arızalı ve hastalıklı olanlar seçilir, cins cins ayrılırmış. Bir torba incirin içinde bir iki tane kurtlu, çürük incir kalacak olsa, onun hastalığı öteki sağlamlara da geçermiş.
Buradan ilhamla, küçük bir hatanın pek çok güzel şeye zarar vermesi gibi durumlarda, bu deyim kullanılır.
Ocağıma incir ağacı diktin;
İncir ağacı, topraktaki bütün yararlı mineralleri kendine alır, etrafındaki diğer bitkilere bişey bırakmaz, olduğu yerde genişlerde genişlermiş. duvarı bile yıktığı söylenir. Ağacın bu bencilliği zamanla deyimleşerek dilimize yerleşmiştir. derler.
2."İncir ağacının özelliği, yapraklarından salgılanan asitler yüzünden dibinde ne varsa kurutur.
Bir de İncir ağaçları cinlerin uğrak yeri olarak bilinir.

İkisininde bence gayet mantıklı açıklamaları mevcut zaten.
Bir çuval inciri berbat ettin;
İncir, fabrikalarda işlenirken, çürük, arızalı ve hastalıklı olanlar seçilir, cins cins ayrılırmış. Bir torba incirin içinde bir iki tane kurtlu, çürük incir kalacak olsa, onun hastalığı öteki sağlamlara da geçermiş.
Buradan ilhamla, küçük bir hatanın pek çok güzel şeye zarar vermesi gibi durumlarda, bu deyim kullanılır.
Ocağıma incir ağacı diktin;
İncir ağacı, topraktaki bütün yararlı mineralleri kendine alır, etrafındaki diğer bitkilere bişey bırakmaz, olduğu yerde genişlerde genişlermiş. duvarı bile yıktığı söylenir. Ağacın bu bencilliği zamanla deyimleşerek dilimize yerleşmiştir. derler.
2."İncir ağacının özelliği, yapraklarından salgılanan asitler yüzünden dibinde ne varsa kurutur.
Bir de İncir ağaçları cinlerin uğrak yeri olarak bilinir.

Sağ ol dostum bu konuya sayende bir açıklık getirdik.

‘’Bir çuval inciri berbat ettin’’ ben bu sözden incir kolay ezilen bir meyva olduğu için demişlerdir diye sanıyordum . @Resul.A aydınlattığın için sağol .

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı