Neden insanlar tek fikri takip ediyor?

• Konuyu başlatan Silinen üye 311895
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 593
S

Silinen üye 311895

Ziyaretçi
Herkes bir fikri neden takip ediyor örnek söylüyorum bu renk kırmızı diyorum ve toplumunun %90'ı evet evet bu renk kırmızı diyor kendi fikirlerini söyleyemiyorlar koyun sürüleri gibi takip ediyorlar halbuki o renk kırmızı değil mavi örnek verdim, sizce bunun nedeni nedir?

Herkesin ayrı ayrı fikirlere sahip olmasını mı mantıklı buluyorsun? Bana sorarsan bunda ikinci bir alternatif yok. İnsanlık, her konuda belirli kutuplar etrafında toplanmak zorundadır. Çünkü yeni bir fikirle sükse yaratmak zordur. Bu sebepten ötürü hiçbirimizin haberdar olamayacağı binlerce duyulmamış fikir vardır.

Herkesin ayrı ayrı fikirlere sahip olmasını mı mantıklı buluyorsun? Bana sorarsan bunda ikinci bir alternatif yok. İnsanlık, her konuda belirli kutuplar etrafında toplanmak zorundadır. Çünkü yeni bir fikirle sükse yaratmak zordur. Bu sebepten ötürü hiçbirimizin haberdar olamayacağı binlerce duyulmamış fikir vardır.

Bu söylediğim sadece fikir değil XX markası cok iyi diyor ve o markayı kullanmamış olmasına rağmen evet evet cok iyi deyip geciştiriyorlar bunu söylemek istedim.

Bu söylediğim sadece fikir değil XX markası cok iyi diyor ve o markayı kullanmamış olmasına rağmen evet evet cok iyi deyip geciştiriyorlar bunu söylemek istedim.

O çok başka bir mevzu. Bilmese dahi; bir şey söylemekle söylememek arasında seçim yapmak zorunda kalan insanlar, elbette bir şey söylemeyi tercih ederler.

Düşünmek, fikir üretmek, eleştirilerde bulunmak kafa yorucu ve zaman alan bir şeydir, bir fikri bir anda üretemezsin öncelikle çok okumuş ve görmüş olman lazım sonrasında o fikri üretecek boş zamanı bulman ve efor sarfetmen lazım. Dolayısıyla birilerinin senin yerine düşünmesi ve senin de onu takip etmen, onun fikirlerini kabul etmen çok daha kolay ve çok daha kısa süreç içerisinde oluyor.

Herkes bir fikri neden takip ediyor örnek söylüyorum bu renk kırmızı diyorum ve toplumunun %90'ı evet evet bu renk kırmızı diyor kendi fikirlerini söyleyemiyorlar koyun sürüleri gibi takip ediyorlar halbuki o renk kırmızı değil mavi örnek verdim, sizce bunun nedeni nedir?

Saçma sapan düşünceler içerisindesin, kırmızıya istersen mavi de herkesin gördüğü renk tam pigment olarak aynı olmasa da aynı renk. İsim olarak da kırmızı diyoruz senin anlamadığın ne onu anlamadım. Bu işin fiziksel kısmına hiç bakmamışsın sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı