Neden Java iş ilanlarında diploma zorunlu?

Elinde dursun, bir şey olmaz. Bakarsın heveslenirsin yazılıma girersin iyice, işini görür.
Arkadaş "bilgisayar mühendisliği 4. sınıfım" diyor zaten, "belki heveslenirsin, yazılıma falan girersin" demek nasıl bir mantıktır? 😀
"Java iş ilanlarında neden diploma isteniyor" başlığına da "java en iyi dil olduğu için" demiştiniz, sizde dikkat eksikliği olabilir.

Ben Malatya'da Bilgisaysar M. 4. sinifim mesela ve dersleri gecmeye yonelik calistigim icin pek bir sey katmadim kendime. Sanirim kendini gelistirenden de asagi bir sevideyim. Diploma yine isime yarar mi? Ya da bu acigi nasil kapatabilirim? Bu arada dersleri dinlesem dahi pek iyi bir seviyede olacagimi sanmiyorum. Biraz sinava yonelik anlatiliyor.
Evet işinize yarar tabi ama aynı iş ilanına zaten diplomalı çok sayıda kişi başvuruyor, onlar sizin önünüze geçebilir.
Piyasayı tanımaya çalışın o halde, ben ne seviyedeyim, benden ne istenecek, eksiklerim neler, eksiklerimi nasıl kapatabilirim vb.
Düzgün bir staj, düşük ücretle çalışılan ama çok şey öğreneceğiniz ilk bir iş yeri, mezun olmuş ve çalışan arkadaşlarınız varsa onlardan edinebileceğiniz bilgiler vs. size çok şey katacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı