Neden korsan?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşletim sistemi
Windows 10

Ömer Avcu

Hectopat
Öncelikle merhabalar. Çoğu oyunu korsan oynuyorum ki genelde bunlar Online oynamayacağım oyunlar oluyor. Yıllardır oynuyorum ve bilgisayarıma ne virüs bulaştı ne yavaşladı. Optimizasyon sıkıntısı da yok. Örnek vermem gerekirse; ETS 2'yi önceden crack oynuyordum. Şimdi orijinal. Herhangi bir FPS düşmesi söz konusu dahi değil. Ve saygıdeğer Technopat kullanıcıları; gençlerin bir 1 oyuna 100TL verecek parası yok. Anlayın artık. Yüksek ihtimal ban yiyeceğim ama umrumda değil. Tüm korsan kullanıcılarına sesleniyorum. Online oynamayacaksanız orijinal oyun almayın. Paranıza yazık etmeyin.

Şu geçtiğimiz indirim dönemi içinde bu listenin içinde AC: Odyssey gibi büyük bir yapım bulunmasıyla beraber 100 TL'ye tonla oyun aldım:
  • Deus ex mankind divided.
  • Metal Gear Solid v: Phantom Pain.
  • Dishonored.
  • Dying Light.
  • Middle-Earth: Shadow of war.
  • BioShock ınfinite.
  • Assassin's Creed: Odyssey.
Bu oyunların size sağlayacağı zevkle geçireceğiniz süreyi hesaba katsanız 100 TL'den hayli hayli fazla ettiğini görürsünüz. Sanki tüm oyunlar 100-200 TL'ymiş gibi ağlamanıza gerek yok yani. Sizin derdiniz başka, parası olup vermeyene bir şey demem de emek hırsızlığını kanıksamış olan birine söyleyecek laf bulamam.

Bir de Steam indirimleri var.

Korsan indirme düşmanı değilim indirmeme düşmanı da değilim bence paran varsa korsan indirme adamlar toplanıp o kadar uğraşıyor hakkını vermen gerek diye düşünüyorum hem virüs bulaştırma riskinde var korsanda.

Klasik düzeyde 18'den küçük ve çalışmayan ortalama bir Türk genci düşünelim.
Siz de biliyorsunuz TR'de Dolar 8,00 Civarların'da ve her ailenin durumu yüksek değil.
Bir oyun oynayıp 2haftada bitirse 2haftada ortalama güncel oyunları düşünelim 2 tanesi 650-700TL ediyor böylece ayda iki tane oyun alsa 700TL ediyor. 700×12 8400TL bir yılda sadece eğlenmek için vakit geçirmek için çok fazla ve eğlenmek paralı ve lüks olmamalı o yüzden Korsan'a destek verenler var fakat sadece emek karşılığı için Para Verenler enayi değildir.

Bir de GTX 1650'li sistemin var hocam durumun olmasa böyle bir sistemin olmaz kimse kimseyi kandırmasın.

Klasik düzeyde 18'den küçük ve çalışmayan ortalama bir Türk genci düşünelim.
Siz de biliyorsunuz TR'de dolar 8,00 civarlarında ve her ailenin durumu yüksek değil.
Parası yoksa oynamasın, ne diyelim. Evet eğlenmek herkesin hakkı ama yapacak bir şey yok. Paran yoksa oynamazsın, temel bir ihtiyaç mı oyun oynamak? Şimdi gelip bana fakir-zengin edebiyatı yapacak olanların da çok büyük bir kısmının Steam hesabının benimkinden değerli olduğuna da eminim, boşa uğraşmayın.

Bir ürünü çalmakla kıyaslayınca "Ama eksilen bir şey yok ki!" bahanesi var. Hep verdiğim ve vermekten bıkmadığım farklı bir örneğim var, olur da bir gün birisi düzgün bir cevap verebilirse değiştireceğim, söz. Sinemaya, konsere neden kaçak girmiyorsunuz? Ortada eksilen bir şey yok. Bunların hiçbiri etik değil ama sizin işinize böyle geliyor.

Evet pahalı, ama bu pahalılık sadece oyunlarda mı? Eleştirecekseniz genel pahalılığı eleştirin ama sizin derdiniz, etik olmayan bu işi savunup kendinizi rahatlatmak. İşinize böyle geliyor çünkü.

Öncelikle merhabalar. Çoğu oyunu korsan oynuyorum ki genelde bunlar Online oynamayacağım oyunlar oluyor. Yıllardır oynuyorum ve bilgisayarıma ne virüs bulaştı ne yavaşladı. Optimizasyon sıkıntısı da yok. Örnek vermem gerekirse; ETS 2'yi önceden crack oynuyordum. Şimdi orijinal. Herhangi bir FPS düşmesi söz konusu dahi değil. Ve saygıdeğer Technopat kullanıcıları; gençlerin bir 1 oyuna 100TL verecek parası yok. Anlayın artık. Yüksek ihtimal ban yiyeceğim ama umrumda değil. Tüm korsan kullanıcılarına sesleniyorum. Online oynamayacaksanız orijinal oyun almayın. Paranıza yazık etmeyin.

Olay zaten herkesin orijinal oyun alması değil. Parası olanın oyun alması. Parası olmayan adam ne yapsın oyun mu oynamasın. Ancak paranıza yazık etmeyin tarzı bir düşünceye girmemek gerekiyor. Yıllarca çok büyük emeklerle geliştirilen yapımlardır oyunlar. Bu emeğin de hakkını vermek gerekiyor, ayrıca sizin gibi düşünenler sağ olsun yıllardır neredeyse hiçbir oyun Türkçe desteğiyle çıkmıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı