Neden Linux kullanan bu kadar az?

Her şeye bir cevap uydurarak hakli cikamazsin kardesim, hakli cikabilmek icin oncelikle gercekten bilgili ve deneyimli olmalisin ondan sonra mantikli olmalisin. Ancak en onemlisi haksiz oldugunda bunu kabul edip susabilmek.

Demek istediğimi hala anlamamışsın. amd-pstate gibi bir modül hem sunucu hem kişisel bilgisayarlara etki edebiliyor diyorum. EPYC olabilir, başka işlemci olabilir. Sonuç aynı yere varıyor.
O zaman açık konuşacaksın, EPYC değil gerçekten hedeflediğin platformu yazıp lafı dolandırmayacaksın.
İyi olan şeye nasıl yanlış portlamış olabilirler? Dayanıksız itiraz yarattığım yok. Windows'a yanlış portlamış olabilirler dedim zaten. Okumadan geçiyorsun.
Iyi olan şey derken? Ubuntu veya Linux'u "iyi" yapan şey nedir? Kafanızdaki basma kalıplar mı? Az önce Linux'un hataları var ama kötü diyemezsin derkem ne nu noktaya geldik?
Siz de çok farklı değilsiniz bu konuda.

Hadi bakalım, bu sefer de kanıtı sen sun. "Throughput" modüllerde nasıl artıyormuş, default kernelde server ön plandaymış...

@gen2'nin paylaştığı testler tam size cevap. Malum ben paylaşırsam kesin yanlıştır falan aman aman. Seleniumdur vs. çoğu sunucuda çalışması düşünülen iş yükleri. Tek başına çalışıyorlar ve throughput olarak optimize olduğu için daha iyi sonuç veriyor. Linux zaten bu konuda performanslı. Asıl sorun günlük iş yüklerine gelince. Multitaskingdir, oyundur, tarayıcıdır vs.
Lütfen yapmayın bunu. Linux konusunda çok bilgilisin kabulüm ama bu aceminin bile yapmayacağı bir şey. Mozilla'yı gerekli araçlarla elbette Windows'da komut setleri ve diğer optimizasyonlarla derleyebiliyorsunuz. Bunu daha önce tartışmıştık.
O zaman ayarlarsan throughtput'dan kaybedersin. Avantajın kalmaz yani, anlamı kalmaz.
Her şeye bir cevap uydurarak hakli cikamazsin kardesim, hakli cikabilmek icin oncelikle gercekten bilgili ve deneyimli olmalisin ondan sonra mantikli olmalisin. Ancak en onemlisi haksiz oldugunda bunu kabul edip susabilmek.
Çok haklısınız. Bu yüzden insiyatif alıp birileri size söylemeden büyüklük edip eyleme geçmelisiniz. Bak hala Linux'un throughput yani salt performans konusunda iyi olduğunu kabul ediyorum.

Son düzenleme:
Ne alaka şimdi? Benim bahsettiğim inovasyonlara ve yeniliklere öcü olarak bakılıp her şeyin yerinde sayması gerektiği düşüncesi.
Yok hocam Linux düşmanısınız içeriden bilgi geldi.
Yazılırdı mı? Yazıldı zaten. Instantly Search Linux Kernel Commit History with Typesense
Commit atan kişileri araştırıp individual olup olmadıklarını bulabilirsin.
Evet, AMDninkili yapan kişinin kendisi AMD Açık Kaynak Laboratuarları çalışanı Fenghua Yu.

Çok haklısınız. Bu yüzden insiyatif alıp birileri size söylemeden büyüklük edip eyleme geçmelisiniz. Bak hala Linux'un throughput yani salt performans konusunda iyi olduğunu kabul ediyorum.
Sadece salt performans degil tepkisellik acisindan da daha iyi bu yuzden ucak ve otomotiv sistemlerinde Linux kullaniliyor.

Yok hocam Linux düşmanısınız içeriden bilgi geldi.

Evet, AMDninkili yapan kişinin kendisi AMD Açık Kaynak Laboratuarları çalışanı Fenghua Yu.
İlla microcode ile sınırlamaya gerek yok. RedHat'ın systemd ve pipewire gibi büyük katkıları var. Şimdi Nouveau için Vulkan loader yazıyorlar. Valve'nin Proton'u, Crossover'in Wine'ı gibi. Çoğaltılabilir.

Sadece salt performans degil tepkisellik acisindan da daha iyi bu yuzden ucak ve otomotiv sistemlerinde Linux kullaniliyor.

Ilk mesajin hemen altindaki mesaji okudun mu? Once kendin bir oku istersen.

Meanwhile, SpaceX uses Linux for their Merlin engine controllers and Linux (and Webkit) for their Dragon touchscreen UI, and are certified by NASA to fly US astronauts to the ISS.

Su yorumu da okumussundur insallah.

Bilgin olmayan konularda sadece internetten buldugun linkleri paylasarak veya yaptigin yanlis uygulamalari koru korune savunarak bir yere varamazsin.

Uçaktan arabadan nasıl uzay aracına geldin hayret doğrusu.

AMD-Pstate sadece bir örnek, siz ikiniz neden benim dediğimi anlamadan geçiyorsunuz? Ya nefret, ya da ben anlatamıyorum.

O zaman açık konuşacaksın, EPYC değil gerçekten hedeflediğin platformu yazıp lafı dolandırmayacaksın.

Açık konuşmadığım ne var? EPYC'de performans arttığı doğru. Neden beni sürekli bir laf cambazına çeviriyorsun? Dilini düzelt.

İyi olan şey derken? Ubuntu veya Linux'u "iyi" yapan şey nedir? Kafanızdaki basma kalıplar mı? Az önce Linux'un hataları var ama kötü diyemezsin derkem ne nu noktaya geldik?

Performansı iyi olan şey mi kötü portlanıyor? Açık açık dedim ki Windows'un da kötüyse yanlış portlamış olabilirler.

Sizin paylaşacağınız şeyi neden yalanlayayım ben sürekli? Doğruysa doğru demesini de biliyorum. Fakat belli ki siz bana çok güzel bir önyargı ile yaklaşmışsınız. İlginç.
Clear Linux %66 oranında testleri ilk sırada bitirmiş.
Ubuntu ise ilk bitirme oranında Windows ile yarışır düzeyde. Linux default olarak bütün iş yüklerine uygun olabilecek bir yapılandırma ile geliyor, neden anlamak istemiyorsunuz?

Genel olarak degerlendirilir ucak sektoru ve uzay sektoru aviyoniks olarak gecer. Allah kurtarsin abicim cidden ihtiyacin var.
Ikisi tamamen farklı alanlar. SR-71'in 80 bin feete çıkması onu uzay aracı yapmaz, space shuttle'nin süzülerek yere inmesi de onu uçak yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…