Siz gibi kullanıcılar, forumlarda son kullanıcılara köpek muamelesi yapan hard Linux kitlesi, NVIDIA commitlerini kabul etmeyen Sway... RedHat özellikle birçok şey yaptı ve ilerlemesini sağladı ama bu hard Linux kitlesi çok istemiyor. Zaman değişiyor ama bu basma kalıp fikirler değişmiyor. Her şeyi kapsayan bir şeyler bulmak yerine bilgisayar kalsın Commodore 64.
O zaman açık konuşacaksın, EPYC değil gerçekten hedeflediğin platformu yazıp lafı dolandırmayacaksın.Demek istediğimi hala anlamamışsın.amd-pstategibi bir modül hem sunucu hem kişisel bilgisayarlara etki edebiliyor diyorum. EPYC olabilir, başka işlemci olabilir. Sonuç aynı yere varıyor.
Iyi olan şey derken? Ubuntu veya Linux'u "iyi" yapan şey nedir? Kafanızdaki basma kalıplar mı? Az önce Linux'un hataları var ama kötü diyemezsin derkem ne nu noktaya geldik?İyi olan şeye nasıl yanlış portlamış olabilirler? Dayanıksız itiraz yarattığım yok. Windows'a yanlış portlamış olabilirler dedim zaten. Okumadan geçiyorsun.
Siz de çok farklı değilsiniz bu konuda.Ben gibi kullanıcılar? Neymiş ben gibi kullanıcılar? Bir aç bakalım terimi.
RedHat'e ne dedim ayrıca? Corpo'lar hiç Linux'a katkı yapmıyor mu dedim?
Beni çok yanlış anlamışsın, ya da okumaya üşenmişsin belli ki.
İlginç argümanların, kanıt sunmayışın ve tamamen kafandan konuşman gayet komik.
Hadi bakalım, bu sefer de kanıtı sen sun. "Throughput" modüllerde nasıl artıyormuş, default kernelde server ön plandaymış...
Lütfen yapmayın bunu.Belki de sen neyi nasil optimize edecegini bilmiyorsundur.
Compiler optimizasyonlarinin Firefox performansına olan etkisi
Merhaba merak ettigim icin Firefox'u farkli optimizasyon flaglariyla insa ettim ve bilinen browser benchmarklariyla test ettim ilgilenenler hos geldiniz. Bu arada sadece performans odakli optimizasyonlar uygulandi, guvenlik optimizasyonlari baska konuya artik. Compiler=sys-devel/clang-15.0.7-r3...www.technopat.net
O zaman ayarlarsan throughtput'dan kaybedersin. Avantajın kalmaz yani, anlamı kalmaz.Bunun icin onlarca farkli secenek var kernelde, biliyorsun ki Linux Kernel'i sadece serverlarda kullanilmiyor real-time mission critical sistemlerde aviyonik sektorunde otomobil sektorunde de kullaniliyor. Istedigin gibi sekil verebiliyorsun Linux kerneline ister yuksek troughput verir ister yuksek responsiveness verir. Ister guvenli olur ister hizli olur.
Çok haklısınız. Bu yüzden insiyatif alıp birileri size söylemeden büyüklük edip eyleme geçmelisiniz. Bak hala Linux'un throughput yani salt performans konusunda iyi olduğunu kabul ediyorum.Her şeye bir cevap uydurarak hakli cikamazsin kardesim, hakli cikabilmek icin oncelikle gercekten bilgili ve deneyimli olmalisin ondan sonra mantikli olmalisin. Ancak en onemlisi haksiz oldugunda bunu kabul edip susabilmek.
Yok hocam Linux düşmanısınız içeriden bilgi geldi.Ne alaka şimdi? Benim bahsettiğim inovasyonlara ve yeniliklere öcü olarak bakılıp her şeyin yerinde sayması gerektiği düşüncesi.
Evet, AMDninkili yapan kişinin kendisi AMD Açık Kaynak Laboratuarları çalışanı Fenghua Yu.Yazılırdı mı? Yazıldı zaten. Instantly Search Linux Kernel Commit History with Typesense
Commit atan kişileri araştırıp individual olup olmadıklarını bulabilirsin.
Sadece salt performans degil tepkisellik acisindan da daha iyi bu yuzden ucak ve otomotiv sistemlerinde Linux kullaniliyor.Çok haklısınız. Bu yüzden insiyatif alıp birileri size söylemeden büyüklük edip eyleme geçmelisiniz. Bak hala Linux'un throughput yani salt performans konusunda iyi olduğunu kabul ediyorum.
İlla microcode ile sınırlamaya gerek yok. RedHat'ın systemd ve pipewire gibi büyük katkıları var. Şimdi Nouveau için Vulkan loader yazıyorlar. Valve'nin Proton'u, Crossover'in Wine'ı gibi. Çoğaltılabilir.Yok hocam Linux düşmanısınız içeriden bilgi geldi.
Evet, AMDninkili yapan kişinin kendisi AMD Açık Kaynak Laboratuarları çalışanı Fenghua Yu.
Sadece salt performans degil tepkisellik acisindan da daha iyi bu yuzden ucak ve otomotiv sistemlerinde Linux kullaniliyor.
Ilk mesajin hemen altindaki mesaji okudun mu? Once kendin bir oku istersen.İlla microcode ile sınırlamaya gerek yok. RedHat'ın systemd ve pipewire gibi büyük katkıları var. Şimdi Nouveau için Vulkan loader yazıyorlar. Valve'nin Proton'u, Crossover'in Wine'ı gibi. Çoğaltılabilir.
Meanwhile, SpaceX uses Linux for their Merlin engine controllers and Linux (and Webkit) for their Dragon touchscreen UI, and are certified by NASA to fly US astronauts to the ISS.İlla microcode ile sınırlamaya gerek yok. RedHat'ın systemd ve pipewire gibi büyük katkıları var. Şimdi Nouveau için Vulkan loader yazıyorlar. Valve'nin Proton'u, Crossover'in Wine'ı gibi. Çoğaltılabilir.
Uçaktan arabadan nasıl uzay aracına geldin hayret doğrusu.Ilk mesajin hemen altindaki mesaji okudun mu? Once kendin bir oku istersen.
Meanwhile, SpaceX uses Linux for their Merlin engine controllers and Linux (and Webkit) for their Dragon touchscreen UI, and are certified by NASA to fly US astronauts to the ISS.
Su yorumu da okumussundur insallah.
Bilgin olmayan konularda sadece internetten buldugun linkleri paylasarak veya yaptigin yanlis uygulamalari koru korune savunarak bir yere varamazsin.
Genel olarak degerlendirilir ucak sektoru ve uzay sektoru aviyoniks olarak gecer. Allah kurtarsin abicim cidden ihtiyacin var.Uçaktan arabadan nasıl uzay aracına geldin hayret doğrusu.
Evet, AMDninkili yapan kişinin kendisi AMD Açık Kaynak Laboratuarları çalışanı Fenghua Yu.
O zaman açık konuşacaksın, EPYC değil gerçekten hedeflediğin platformu yazıp lafı dolandırmayacaksın.
İyi olan şey derken? Ubuntu veya Linux'u "iyi" yapan şey nedir? Kafanızdaki basma kalıplar mı? Az önce Linux'un hataları var ama kötü diyemezsin derkem ne nu noktaya geldik?
@gen2'nin paylaştığı testler tam size cevap. Malum ben paylaşırsam kesin yanlıştır falan aman aman. Seleniumdur vs. çoğu sunucuda çalışması düşünülen iş yükleri. Tek başına çalışıyorlar ve throughput olarak optimize olduğu için daha iyi sonuç veriyor. Linux zaten bu konuda performanslı. Asıl sorun günlük iş yüklerine gelince. Multitaskingdir, oyundur, tarayıcıdır vs.
Ikisi tamamen farklı alanlar. SR-71'in 80 bin feete çıkması onu uzay aracı yapmaz, space shuttle'nin süzülerek yere inmesi de onu uçak yapmaz.Genel olarak degerlendirilir ucak sektoru ve uzay sektoru aviyoniks olarak gecer. Allah kurtarsin abicim cidden ihtiyacin var.