Tam hakimiyet.
Gecen benim windows makine kendi kendine update yapip restart atmis. Kendi kendine Edge yuklemeye karar vermis. Masaustume edge kisayolu olusturmus. Ayarlari import ediym mi abi diye sormaya baslamis. Bana ne soruyorsun ki, sen zaten kafana gore takiliyorsun ne guzel. Silemiyorsun da. Kesin takla atarak silmenin bir yolu vardir da ben parasini verdigin bilgisayarda parasini verdigin isletim sisteminde silemedigim programlar olmasi fikrine katlanamiyorum.
Ustteki senaryoyu Linux te yasama ihtimaliniz yok.( Ozgurluk + berraklik )
Haftalardir acik biraktigim bilgisayarim var, hic sorunu yok. Senelerdir calisan sunucum var sorunu yok. 10 senelik laptobum var, sorunsuz. Hepsinde Linux yuklu. ( Stabil )
Gorsellik hic onemli degil, isini yapsin ve sadece isini duzgun yapsin. GUI ye gerek yok, seri calisan CLI GUI den daha edektiftir. Ben 2 satirda statik IP tanimliyorum. Windows ta yeni ayarlar arayuzunden network u bulana kadar 20 tane kufur yiyor benden Microsoft. Icinde "Mustafa" yazan txt dosyalarini bulmak isteden Linux te tek komut veriyorsun. Windows 10 kullanip da bunu yapabilen binde bir.
Linux ovecekken Windows gommus gibi oldum idare edin.