Neden Linux kullanmıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Linux iyidir fakat daha oyunlarda stabil çalışanı görmedim. Yazılım vs urasiyorsaniz ki onda bile sorun olabilir belki yani

İnsanlar Windows'u ihtiyacı olduğu için kullanıyor kimsenin umurunda candy crash falan yok ve Linux çok fazla insanlar tarafından bilinmiyor çoğu program zaten Windows için geliştiriliyor insanlar linuxa ihtiyaç duymuyor Windows'ta ihtiyaçları olan her şey var ve işlerini görüyor. Güvenlik için sistem değiştirenler hep zaten MacOS'e geçiyor toplumda öyle bir algı var bu algıdan sonra ne olsa boş Linux ne kadar iyi ve stabil olsa da insanlar için artık çok fazla bir şey değişmez çoğu kişi hala sadece kullanımının zor olduğunu düşünüyor mesela.

Deepin OS kurabilirsiniz. Android programda kurabilirsiniz. Windows program kurulumu icin halihazırda destegi var. Wine playonlinux gibi programlari arayip bulmaniza gerek yok. App Store'u kapsamli ihtiyacinizi bulursunuz. Elementary OS gayet sade, Android program destegi henuz gelmedi biraz ugrasirsaniz kurabilirsiniz.

Yazıcımın uygulamasını nasıl kuracağım o zaman HP yazıcımın.

Deepin os içerisinde Printer üzerinden mevcut yazıcıyı kurabilirsiniz. HP nin kendi yazilimini exe dosyasnı windows bilgisayar gibi kurabilirsiniz.

Yazıcıların kendi programlarını kurma ihtiyacı duymadım. Yazıcı ve tarayıcı için Linux driver kurulumu yapıp mevcut özelliklerini kullanıyorum.

Brother,Hp, Zebra ve daha birçok yazıcının Linux driverları mevcut.

Windows 10'da bir türlü çalıştıramadığım HP yazıcım, Ubuntu'da hiçbir şey yapmama gerek kalmadan tak çalıştır şeklinde çalışıyor.

Açık kaynaklı olması sistemi daha iyi yapar örneğin:
Chrome, Google'ın geliştirdiği açık kaynaklı Chromium tabanlı bir tarayıcı. Chrome açık kaynaklı ve dünyanın en iyi tarayıcılarından.
Başka bir örnek Android:
Sence Windows Phone (Lumia) neden tutmadı kapalı olduğu için ancak Android ise açık olduğundan dolayı dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi hatta Android Linux tabanlı. Android mobil için geliştirilmesine rağmen kullanım oranı Windows'u bile geçti.
Ve bu saydıklarım en güvenli yazılımlardan.

Kardeşim sen ne anlatıyorsun? Chrome açık tabanlı değil, Chromium açık kaynaklı. Ve başarasını açık kaynaklı olmasına bağlamayın. Google mühendislerine bağlayın. Amazon'da çok başarılı bir şirket neden ürünlerinin hiçbiri açık kaynaklı değil? IOS'da kapalı kaynak neden dünyada en çok kullanılan işletim sistemi? Adobe çok başarılı bir program şirketi. Neden hiçbir ürünü açık kaynak değil?

Windows 10'da bir türlü çalıştıramadığım HP yazıcım, Ubuntu'da hiçbir şey yapmama gerek kalmadan tak çalıştır şeklinde çalışıyor.

Aynı şeyi tecrübeledim.

Windows'ta ne denediysem bir türlü ayarlayamadım.
Fakat Mint üzerinde hiç bana soru bile sormadan direkt ayarladı. Çalışıyor, sorunsuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…