Çözüldü Neden mezunlara YKS giriş sınırı yok?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bahtsizyolcu

Picopat
Bilmediğim için soruyorum, neden? Lise mezunu 70 yaşındaki insan da girebiliyor yeni mezun olmuş insan da girebiliyor. Her sene belki bu sene tutar ümidiyle giren kişiler var. YKS sınavına giriş sınırı koyulursa ne gibi bir sorunla karşılaşılır?
Not: Başlık yanlış olmuş gibi, neden YKS sınavına giriş sınırı yok daha doğru olurdu sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmediğim için soruyorum, neden? Lise mezunu 70 yaşındaki insan da girebiliyor yeni mezun olmuş insan da girebiliyor. Her sene belki bu sene tutar ümidiyle giren kişiler var. YKS sınavına giriş sınırı koyulursa ne gibi bir sorunla karşılaşılır?
Not: Başlık yanlış olmuş gibi, neden YKS sınavına giriş sınırı yok daha doğru olurdu sanırım.
Bence yaş sınırı olmaması mantıklı da sınav sistemi mantıksız.
500

Böyle bir sınır koyulması imkansız. Üniversitelerin eğitim ve öğretim yönetmeliklerinde belirli bir yaş sınırı yoktur. Örneğin ben mezun olurken 45 yaşında bir hanımefendi bölümü 2. olarak bitirmişti. Hem de 2 çocuğu olmasına rağmen. Böylece eğitimin yaşla sınırlandırılamayacağı aşikar.

Böyle bir sınır koyulması imkansız. Üniversitelerin eğitim ve öğretim yönetmeliklerinde belirli bir yaş sınırı yoktur. Örneğin ben mezun olurken 45 yaşında bir hanımefendi bölümü 2. olarak bitirmişti. Hem de 2 çocuğu olmasına rağmen. Böylece eğitimin yaşla sınırlandırılamayacağı aşikar.
Anladım, düzgünce cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Buna özgürlük deniyor.
Benim lafım okumak isteyenlere değil ki, çevremde öylesine giren onlarca insan var.
Buna engel koymak eğitim hakkına engel olur.
Doğru, teşekkürler.
"Öğrenmenin yaşı olmaz". Adam belki üniversite okumak istiyor, olamaz mı?
Olamaz demedim ki, olması ne kadar mantıklı şeklinde sormuştum, teşekkür ederim yanıtınız için.

Biz Türklere şaşırtıcı gelebilir ama buna tercih hakkı deniyor. İster 70 yaşında ister 90 yaşında girer adam.

@Bahtsizyolcu öylesine girenlerin sana zararı yok ki. Zaten sıralamada başarı sağlayamacak(gerçekten sağlıyorsa o adam öylesine girmiyordur) ve ekonomiye katkıda bulunuyor durduk yere devlete :)
Henüz sıralamalarla ilgili bir bilgim yok, yeni 11. sınıf oldum. Merak ettiğim için sordum. Ben 9. sınıf iken mezun olan bir abim halen üniversite sınavına giriyor, sıralamaya etkisi yoksa bana da zararı olmaz dediğiniz gibi. Benimki sadece meraktan ibaretti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı