Neden MMORPG'ler çok karışık?

bekolosh

Decapat
Daha fazla  
Ben gerçekten 3IQ'ye mi sahibim yoksa bu oyunlar gerçekten karışık mı? Basit bir FPS oyuncusu olarak; Black Desert, Knight Online, Albion Online ve dahi Metin2 oynadım fakat hepsinde kafama örs düşmüş gibi oldum. Genellikle hepsinde koca bir haritaya kendi halimde bırakılıyorum ve ne yapmam gerek bilmiyorum. Görev yapmak istesem ne yapmam gerektiği hakkında bir bilgi verilmiyor, arayüzleri beni histeri krizine sokuyor hangi ikona tıklarsam o ikondan bir şeyler fışkırıyor neyi ne zaman öğrenmem gerek bilemiyorum. Rehber izleyeyim diyorum lakin sanki başka bir dil konuşuyorlarmış gibi geliyor, yaptığı şeyi yapıyorum video bitince de pazarın ortasına bırakılmış 8 yaşındaki çocuk gibi kalıveriyorum.

İçerik fazla çünkü her oyuncunun oyundan beklediği şey farklı.

Biri pvp ister, diğeri pve ister, diğeri chill takılmak ister, diğeri sırf zaman öldürmek ister vs...

Bu yüzden her içerik kendi içinde dallanıyor detaylandırılıyor.

Dümdüz FPS oyunu gibi silahı kap rakibe nişan al ateş et tarzı oyunlar oynadıysan, mmorpg içeriklerinin karışık gelmesi normal. Ama mmorpg oynayarak büyümüş birine çerez geliyor bunlar.

Rekabetçi oynuyorsa tavsiye etmem zira genelde rekabet için oynanır. Saatlerce kaynak kazan sonra o kaynağı kaybet koyar adama.

Misal ben lostark ın çıkışını 8-10 sene beklemişimdir. Çıktığı vakit o kadar çok kaynak izledim ki 0 ingilizce ile oyunu oynamak isteyen tüm arkadaşlarıma rehber oldum, her sorduklarını cevaplıyordum. Yoksa deneye deneye öğrenedebilirsin ama harcadığın zamana yazık.

Son düzenleme:
Black Desert başlangıç için kafanı çok karistirmaz aslında. YouTube da sezon nedir nasıl başlanır diye bir sürü video var bir tanesini izleyip görevlere r r r spamlasan görevler bitene kadar zaten az da olsa alışırsın.

Rehber videoları beni bayıyor aslında. Finallere çalışmadığım kadar rehber izlemek gerekiyor. Throne And Liberty çıktığında başlamıştım. Baya bütün kaynakları sağa sola harcaya harcaya 1 haftada oturttum oyunu. Sonra yeni karakter açıp 1 ayda fulle yakın kastım çarı.

MMORPG oyuncular içeriğe önem veriyor.Birde ENDGAME uzun olması lazım yoksa oyun zor tutar.

Şu an hangi oyunu oynamaya çalışıyorsun veya hangi oyuna başlamaya karar verdin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…