Neden mouse pad kullanılıyor?

we1N

Hectopat
Daha fazla  
Yılların FPS oyuncusuyum 20 yaşındayım, sanal ortamda hayatımın uzun bir süresi FPS oyunlarında geçti. Kendi evimde hiç mouse pad kullanmadım. İnternet kafeye gittiğim zamanlarda ise hep mouse Pad'i masadan kaldırıp ahşap yüzeyin üstünde oynadım. Bana mouse pad kavramını açıklayacak, ne işe yaradığını söyleyebilecek birisi var mı? Arada bir sıkıntı çekmiyor değilim bazen masada her zaman kaygan olmayabiliyor, bileğim yapışmaya başlıyor bir vakitten sonra ve bu can sıkıcı. Önerecekler ise de şimdiden bir fotoğraf bırakıyorum alanımı. İyi kötü bir şey almak da istemiyorum değil aslında. Ne yapmalı ne etmeli?

1654632952915.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İşe yarayıp yaramadığı hakkında pek bi fikrim yok. Ben kullanıyorum, hem masayı yıpratmıyor görseldeki gibi hemde sürtünme sesinden kurtuluyorum. Ve mouse daha stabil çalışıyor gibi geliyor bana.

Optik daha iyi çalışıyor diyebilirim hocam bende yıllardır sizin gibi kullanıyordum sonra bir ara 30 TL'ye alıp deneyim dedim. Normalde mesela 5cm bir çizgi çekmem için 2 cm kaydırmam gerekiyorsa bu bire düşmüştü ama nasıl alıştıysanız öyle kullanın şu anda yine mousepad olmadın kullanıma geçtim.

Farelerdeki kayma görevini üstlenen skatezler, üretilirken mousepad yüzeylerine uygun şekilde üretiliyor. Farklı mousepad türleri olsa da, yüzey olarak hepsi birbirine benzer yapıdadır (yüzey kalitesi olarak değil, yüzey yapısı olarak.). Mousepadlarin malzemesi kumaş ve ipek karışımıdır. Kaliteli mousepadler mikrodokuma ile üretilir ve daha iyi bir kayma performansı sağlar.

Ne kadar kaliteli ve son teknoloji bir fare kullanırsanız kullanın, o fare düzgün bir şekilde kaymıyorsa ve özellikle FPS oyunları oynuyorsanız, o fare bir işe yaramaz. FPS oyunu oynarken, fareyi rahat bir şekilde oradan oraya götürmek inanılmaz bir rahatlık ve performans sağlıyor. Oyun fuarlarında Türkiye'de satılmayan, ya da çok uçuk fiyatlara satılan bazı kaliteli mousepadleri denemiştim. Binlerce lira verip aldığınız farenin bile performansını 2-3 katına çıkartıyor, buna emin olabilirsiniz. Zaten en başında, az önce de dediğim gibi, kaliteli mousepad ile fareniz kontrolü tamamen sizin elinizde olan bir silaha dönüşüyor adeta.

Tabii kaliteli mousepad'i farenize PTFE malzemeden üretlilen skatezlerden takarak kullanmak oyun performansınızı çok yukarıya taşıyacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı