Neden MSI MAG X870 Tomahawk alınmamalı?

Çözünürlük 2560x1440 veya daha fazla ise, 9900X ile 9800X3D arasında neredeyse hiçbir fark yok zaten. Bir işlemciye 25.000₺ para vermek mânasız, 15.000₺'ye 9900X alınmalı. Oyun haricindeki konularda 9800x3d'yi dövüyor zaten

Yanlışım yoksa 12 çekirdekli 9900X 6 çekirdekli 2 CCD'den oluşmakta. Eğer oyun işlemci kullanımı 6 çekirdeği aşarsa işlemlerin bir kısmını diğer CCD'deki çekirdeğe atacaktır. CCD'ler arası veri iletişiminde gecikme veya darboğaz olursa performans yani FPS düşüşü görülmesi büyük olasılıkla mümkün. 9900X'in ileriye dönük bu riski var eğer 6+6 çekirdekli iki CCD'den oluşuyorsa. Bu risk AMD'nin 12 çekirdekli diğer işlemcileri için de geçerli.

Anakart Servispoint raporu:

Anakart gelsin servisten haraç mezat satacağım.

Son düzenleme:
@Antor hocam seninki bayramlasmaya gelmis

Herkese hayirli bayramlar

Not: Bios resetlemeden bir defa power tusundan kapatip, arka guc anahtari kapatip acip tekrar actigimda ayni hata kodunda 3-4 dakika bekledikten sonra windows aciliyor.
Artik yaptigi bu bana. Iste ayda bir yirmi gunde bir.

Son bios guncelleme ile memory context e delay koymuslar varsayilan 30 gun. Bu ya vardi yad ayeni farkettim. 30 gunde bir sari 15 olayi da bundan dolayi. yani 30 gunde bir ramlere tekrar ogretme yapiyor ve sari 15 te 4-5 dakika beklemek gerekebiliyor. 09 20025 tarihli biosta sorun yasamadim. cekirdek curve lerini en guclu cekirdegi -15 digerleri -10 oalrak kullaniyorum, all core positif 200 ile boostluyorum. memory context enabled 30 gunde ayarli smv(hyper v) kapali power down enabled, expo kapali bende ramler hynix destekli (Optimized Performance Profile) onu kullaniyorum. ve tighter secili. sikinti yok. Bu basta yasadigim ve yasadigim sorunlar expo / ram sorunu. Sebebi amd olabilir msi olabilir bilmiyorum. Karti alacaklar kesinlikle ram anakart amd uyumundan emin olsunlar. Bunun haricinde usb wifi vs sorun yasamadim bu kartla, Asus x870e crosshair hero gecme planim vardi daha ayrinti islemci boost icin fakat fiyat performans olarak 9800x3d ile cope atilacak para olarak goruyorum su an. Mevcut ayarlar ile oyunlarda tek cekirdeginizi boostlamis oluyorsunuz ve toplamda 5.4 leri goruyor islemci. amd yi 5.6 lara cikarmak da marjinal bir durum. ekran kartimda 4070s herhangi bir darbogaz yok. dlss quality ile de hic kullanmadan da gpu nuzu rtahat rhat kosturabilirsiniz. Escape from tarkov ule gpu 90 lara ciktiginda kullanim islemci hala yuzde 40 larda. Saygilar sevgiler

Dosya Ekleri

• 1743410229706.jpg
    393,2 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…