Neden MSI MAG X870 Tomahawk alınmamalı?

6 - Elektriksel problemleri var. Toprak hattı gayet sağlam olan ve daha önce hiç yaşamadığım problem olan şasiye dokununca çarpma problemi var. Kulaklığa dokunuyorsam kulaklık bozuluyor ya da mikrofon.

Eskilere hiç dönmeyeceğim, yenilerde problemleri gördükçe aktaracağım. Sadece MSI :

Bu sabah sari 15 LED aldim. Kapat AC sonrasi sari kirmizi 15. Guc anahtari ile kapat AC
Sari kirmizi 15 devamli surdu. Sari kirmizi 15 uzun beklemeden sonra aacildi.
15 kodu alirsaniz uzuuunca beklemeden sonra aciliyor PC.

Tam bir ay sonra! İlk defa LED'ler gosterdi kendini. Tabii 10 hatasi almadigim icin minnettarim MSI mukemmelll cook tisikkirler...

Bu sabah sari 15 LED aldim. Kapat AC sonrasi sari kirmizi 15. Guc anahtari ile kapat AC
Sari kirmizi 15 devamli surdu. Sari kirmizi 15 uzun beklemeden sonra aacildi.
15 kodu alirsaniz uzuuunca beklemeden sonra aciliyor PC.

Tam bir ay sonra! İlk defa LED'ler gosterdi kendini. Tabii 10 hatasi almadigim icin minnettarim MSI mukemmelll cook tisikkirler...

Mesajını sabah gördüm içimden güzel olmayan şeyler söyledim MSI için (neler söylediğimi sormayın annem dilime biber sürer). Akşam eve geldim benim neyim eksik Mustafa'dan dedim HOOOOP digit 15 hatası aldım.

15 - Pre-memory System Agent initialization is started demekmiş. Eeee ? Started diyor ? Sorun ne ?

İlk defa bu hatayı aldığım için sevindim. 10 hatası alarak Mustafa'dan geri kalacak değildim. MSI beni digit hata kodları konusunda geri koymadı.

Bu hata olayı ne abi senkron olarak mı yiyoruz hataları ?

Fotoğraf çekmekle bile uğraşamadım. Bunaldım artık. Yaz sonu satılık x870. Seveni varsa alsın nikah kıysın ucuzdan vereceğim. 7-8K'ya fitim. Gidip en ucuz b850 kartı alıp devam edeceğim hayatıma.

Merhaba geçerli nedenlerimi sıralıyorum.

0 - sarı kırmızı LED yanması ve digit 10 hatası vermesi.
1 - RAM stabilite ve uyum problemi var. Desteklemedikleri RAM'leri listeye yazıyorlar. Bırakın EXPO XMP açmayı, o hayal ürünü RAM frekanslarını temel frekansta (4800MHz) bile bilgisayarınız açılmayabilir.
2 - USB portları problemli. Elektriksel arıza çıkartabilir.
3 - az önce Ethernet kartı gümledi.
4 - Wi-Fi o kadar kötü ki, modemi biraz daha yaklaştırsam kasanın içine girecek ancak bağlantı rezalet.
5 - ses kartı problemli. Bir anda mikrofonunuz karşı tarafın sinirlerini bozabilir toplantılarda hep sessize alınabilirsiniz.

Unuttuğum varsa aşağıdaki konudan bolca bakabilirsiniz.

@Teacher80 @Mustafa Özkan @NeverGive Up @Riddikuluss01 @gazozturk @wAy 0ut

Merhaba bende X870 Tomahawk kullanıyorum fakat bahsettiğiniz problemlerin hiçbirini 2 aydır hiç yaşamadım. Kullandığım RAM'ler Corsair CL30 6000MHz. USB portlarında ne gibi sorun oldu? Belkide sorunlu anakarta denk gelmiş olabilirsiniz. Direk değişim isteyin ilk 6 ayı doldurmadan.

Mesajını sabah gördüm içimden güzel olmayan şeyler söyledim MSI için (neler söylediğimi sormayın annem dilime biber sürer). Akşam eve geldim benim neyim eksik Mustafa'dan dedim hoooop digit 15 hatası aldım.

15 - pre-Memory System agent initialization is started demekmiş. Eeee? Started diyor? Sorun ne?

İlk defa bu hatayı aldığım için sevindim. 10 hatası alarak Mustafa'dan geri kalacak değildim. MSI beni digit hata kodları konusunda geri koymadı.

Bu hata olayı ne abi senkron olarak mı yiyoruz hataları?

Fotoğraf çekmekle bile uğraşamadım. Bunaldım artık. Yaz sonu satılık X870. seveni varsa alsın nikah kıysın ucuzdan vereceğim. 7-8K'ya fitim. Gidip en ucuz B850 kartı alıp devam edeceğim hayatıma.

Anakartı garantiye yolladınız mı?

Merhaba bende X870 Tomahawk kullanıyorum fakat bahsettiğiniz problemlerin hiçbirini 2 aydır hiç yaşamadım. Kullandığım RAM'ler Corsair CL30 6000MHz. USB portlarında ne gibi sorun oldu? Belkide sorunlu anakarta denk gelmiş olabilirsiniz. Direk değişim isteyin ilk 6 ayı doldurmadan.

Anakartı garantiye yolladınız mı?

Pis tarafı şu bu problemleri sürekli çıkartmıyor. Sabit bir arıza değil. Göndereceğim kartı arıza yok diyip geri gönderecekler olan o olacak. Hiç iade uğraşmayacağım. b850 kart aldıktan sonra götürüp yakacağım.

Pis tarafı şu bu problemleri sürekli çıkartmıyor. Sabit bir arıza değil. Göndereceğim kartı arıza yok deyip geri gönderecekler olan o olacak. Hiç iade uğraşmayacağım. B850 kart aldıktan sonra götürüp yakacağım.

Bence sorunun sürekli olmadığını belirtip bir yollayın yine de.

Pis tarafı şu bu problemleri sürekli çıkartmıyor. Sabit bir arıza değil. Göndereceğim kartı arıza yok diyip geri gönderecekler olan o olacak. Hiç iade uğraşmayacağım. b850 kart aldıktan sonra götürüp yakacağım.
babam,1980 ler oncesi Almanyadan aldigi bir ayakkabiyi eskitemedigini anlattiginda bana inandirici gelmezdi. Simdi bir urunun hic sorunsuz calisabilecegi yeni nesile anlamsiz gelecektir.
Nvidia 5000 serisindeki sorunlar, intelin yeni islemcileri, MSI ya MSI soyle bir karti uretip satmasi, desteginde sacma sapan cevaplar vermesini kendim yasadim ama kendim inanamiyorum.
Ticaret bambaska bir sekilde evriliyor. Biz yaş olarak daha cok şaşırıyoruz sankı Antor Hocam.

Amazonda Amazon Germany den bır urun aldım su tesisati uzerine . Made In China cikti.
Anlatabiliyor muyum?
Dunya topyekun yozlasmaya dogru evriliyor. Eski ayipla yeni ayip ayni degil maalesef.

Bu kart isimi goruyor oyle yada boyle fakat yine keyf ve hobi icin kendim yeni kart alip kendim yeniden kuracagim tum donanim ayni anakart farkli olarak.

Bu karti almayi dusunenlere tavsiye etmiyorum.

Babam, 1980'ler oncesi Almanya'dan aldigi bir ayakkabiyi eskitemedigini anlattiginda bana inandirici gelmezdi. Simdi bir urunun hiç sorunsuz calisabilecegi yeni nesile anlamsiz gelecektir.
NVIDIA 5000 serisindeki sorunlar, Intel'in yeni islemcileri, MSI'ya MSI soyle bir karti uretip satmasi, desteginde saçma sapan cevaplar vermesini kendim yasadim ama kendim inanamiyorum.
Ticaret bambaska bir sekilde evriliyor. Biz yaş olarak daha cok şaşırıyoruz sankı antor hocam.

Amazon'da Amazon Germany'den bır ürün aldım su tesisati uzerine. Made ın China cikti.
Anlatabiliyor muyum?
Dunya topyekun yozlasmaya dogru evriliyor. Eski ayipla yeni ayip ayni degil maalesef.

Bu kart isimi goruyor oyle ya da boyle fakat yine keyf ve hobi icin kendim yeni kart alip kendim yeniden kuracagim tum donanim ayni anakart farkli olarak.

bu karti almayi dusunenlere tavsiye etmiyorum.

Hocam bu durumun sebebi galiba her sene yeni bir ürün çıkardıklarından dolayı doğru düzgün test edecek zamanları da olmadığından piyasaya sürüp gelen kullanıcı deneyimlerine göre yeni üretimi revize edip bir nevi son kullanıcıyı kobay olarak kullanıyorlar.

Bazı sıkıntılarda hem MSI hem de AMD'nin payı var gibi. Dün klandan arkadaşın tanıdığına sırf güvenli sularda takılalım diye Intel Core Ultra 7 265 işlemcili, Asus Rog B860 anakartlı sistem topladık, bunu alsın toplasın veya toplatsın sonra sistemi eskitene kadar kullansın diye. 2026'da AMD'nin AM5 platformuna tek CCD'de 12 çekirdekli Ryzen 7 işlemci getireceğini bildiğimden AMD'ye geçtim. Yeni çıkan 9950X3D incelemelerine baktım. Adamlar işlemciyi RTX 4090 veya RTX 5090 ekran kartlı sşstemde 1080P çözünürlükte test edip karşılaştırıyor. İşlemciler aralarındaki FPS farkı hem sayısal olarak hem de çubuk grafiğinde dikkat çeksin diye. RTX 4070 TI Super ile R7 7700 işlemciyi 1440P'de kullanıyorum gram darboğaz yok. Kaldı ki monitör 180 HZ. Daha yüksek FPS'lere gerek yok. Monitör HZ'inin çok yukarısında FPS alınca bazı oyunlarda gözüm çok yoruluyor ve baiım ağrıyor yorgunluk etkisinden. Yabancı bir incelemede görmüştüm. Gsync + Vsync + Nvidia Reflex (en agresif modu) ile sisteme sadece 1 MS ek gecikme ekliyerek pürüzsüz bir deneyim elde ediliyor. Denedim, oldu. Reflex olmayan oyunlarda da Nvidia App'den oyunun ayarında düşük gecikmeyi en sona alıyorum.
Bu deneyimlerinden çıkardığım ders, eğer kendi sorununuzu bir şekilde çözecek bilgi ve kabiliyetiniz yoksa MSI'dan uzak durun ve 1080P'de 500-600 FPS gibi hedefleriniz yoksa güncel ve iyi AMD veya Intel (öncelik Intel) işlemci kullansanız yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı