Neden müthiş sözcüğü muhteşem bir şekilde kullanılır?

"kullanılan kelimelerin anlamları da sizin için önemli olmuyor, değil mi?"
Mesele benim için önemli olup olmaması değil. Toplum 1 kelimeye hangi anlamı yüklerse onun anlamı o olur. Tanımlar yalnızca sınavlarda karşına çıkarlar. Örneğin: ben çevrim içi oyunlarda hiçbir zaman "mage" "warrior" "drop" "priest" gibi yabancı kelimeler kullanmam. Türkçelerini kullanırım ama insanlar bana bunun için kızarlar, insanlar ne Türkçesini duymak ne de okumak istiyorlar. O şekilde alışmışlar öyle sürmesini istiyorlar. Bunu değiştiremezsin, sadece istediğini yapmayı tercih edebilirsin.

Toplum 1 kelimeye hangi anlamı yüklerse, onun anlamı o olur. Tanımlar yalnızca sınavlarda karşına çıkarlar.
İnsanlar tanımların sadece sınavlarda çıkacağını bilerek çalışıyorsa, tam olarak öğrenmemiş oluyorlar. Sınavların sonrasında bir daha o kelimenin gerçek anlamına bile bakmayabilirler. Bu yüzden tüm toplum hep birlikte sözcüğün anlamını bilmeden konuşarak kelimenin anlamını bağlamdan koparıyor. Bunun sonucunda da sözcük, dezenformasyon işleminden geçiriliyor. Dezenformasyon işleminin sonucunda da toplum içerisinde fraksiyon oluşmuş oluyor.
Fakat belirttiğiniz söcükler, direkt olarak yabancı kelimelerin kullanılması oluyor. Siz burada yabancı kelimelerin direkt olarak çevirilmeden, bir cümle içerisinde kullanılmasından bahsediyorsunuz. Bu konu içerisinde; kökeni ve anlamı tamamen belli olan sözcüklerin, toplum tarafından öğrenilmeden tahrip edilmesinden bahsediyoruz.
O şekilde alışmışlar, öyle sürmesini istiyorlar. Bunu değiştiremezsin, sadece istediğini yapmayı tercih edebilirsin.
Amacım bir anda değiştirmek olmadı ve olamaz da. Çünkü toplumun yaşantısında kullandığı kelimeleri düzenlemek için büyük çaplı bir organizasyon yapılması gerekiyor. Sadece toplum içerisinde yavaş yavaş da olsa bir bilinçlendirme hareketinin olması taraftarıyım.

İsteyen istediği şekilde kullanabilir ama doğrusunu kullanmak yerine doğrusunu öğrenmemek, doğruluktan kaçışı ve ayıplık etmeyi temsil ediyor. Atasözünde denildiği gibi, "Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp." olarak değerlendirebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…