Detaylı şekilde açıklarım ama anlar mısınız bilmiyorum. Genelde böyle kesin konuşup konu açan kişiler pek laftan anlamıyorlar. Senin örneğini verdiğin 7900 XTX ve 4080 super kartları aynı saf güçte de aradaki parayı sen mi ödüyorsun? Biri 52k biri 37k az fiyat farkına kas gücü olarak aynı performansı alıyorsun. Vram farkını zaten söylemiyorum senin örneğini verdiğin kartlar arasında 8 gb var 8 gb az mı? Sana aynı hatta çoğu zaman daha düşük fiyata saf güçte daha iyi performans sunuyor Amd kartlar. Basit bir örnek daha. Rx 7700 4060 ti 16 gb karşısında aşağı yukarı 10 15 fps yukarıda ama fiyat olarak aralarında 4k civarı fark var. Rx 6600 ve 3050 de aynı iki kartın da Vram'i eşit ama kas gücü olarak 3050 yaklaşmıyor bile. Arada 20 fps fark olan oyunlar var ve komik yanı aynı fiyatta bu 2 kart. Ama DLSS hüü demenin alemi yok biri native oynatıyor diğeri upscale ederek. Hiçbir upscaling teknolojisi oyunu nativeden iyi gösterip üstüne Fps arttırmaz öyle bir dünya yok büyü sandınız herhalde bunu. İlla görüntüyü az bile olsa bozar sen farkedemesen bile. 5000 serisi kartların sorunlarını duymadan konuyu açtınız sanırsam. Youtube'da aratın 30 farklı video çıksın sorunlarla alakalı. Aşık olduğunuz firmanın yaptığı saçmalıkları görün. Övülecek yeri ayrı gömülecek yeri ayrı.
Şunun %10'unu AMD yapsa şu an forumda 15 farklı konu açılıp DLSS 4 övülüyordu, adamlar resmen çağ açıp çağ kapatıyor ama forumda halen daha AMD önerenler var, tamam çok uçuk fiyat farkı varsa AMD önerilir de şu "saf güç" saçmalığını kim attı ortaya? Abi kim diyor AMD saf güçte daha iyi diye? 7900XTX ve 4080 Super saf güç olarak aynı performans da, keza 7900XT ile 4070 Ti Super de öyle o zaman niye sürekli saf güç goygoyu dönüyor akıl alır gibi değil.
Bakın saf güç devri bitti, şu attığım videoyu izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız. Adamlar DLSS 3 ile dahi AMD'den fersah fersah daha ileridelerdi şu an DLSS 4 ile kendi koydukları çıtayı bile aştılar.
DLSS öyle bir seviyeye geldi ki DLSS 4 performans şu an DLSS 3 kaliteden daha iyi görüntü sunuyor hatta ve hatta DLSS 4 performans 1440p nativeden bile daha iyi bunun ne kadar çılgınca bir şey olduğunun umarım farkındasınızdır hani şu "abiiğ DLSS görüntüyü bozuyor" diyenler var ya artık DLSS'in geldiği seviye native görüntüden bile daha iyi üstelik dikkatinizi çekerim "performans" ayarında artık kalite ayarının ne kadar iyi olduğunu siz düşünün.
Son olarak halen daha DLSS 4'ün sadece RTX50 serisine özel olduğunu sananlar varsa, DLSS 4 şu an RTX2000 serisinde bile var üstelik oyunlara güncelleme gelmesini bile beklemek zorunda değilsiniz NVIDIA App'den kendiniz yeni modül ile güncelleyebiliyorsunuz.
Velhasıl salın artık şu AMD önermeyi, AMD'nin devri bitti.
Kaldıramadınız mı hocam? Suratınıza söylemese ne olacak muhtemelen bu konuyu okuyan çoğu kişi o yazıyı yazan arkadaşla aynı düşünüyor. İstediğiniz kadar avukatınızla bu konuyu konuşun kimsenin fikirleri değişmeyecektir. Ayrıca milleti kışkırtırsanız alacağınız yanıt da budur. Ayrıca biri size argo bir kelime söyledi diye bu kadar canınız sıkılacaksa işiniz zor.Kimseye hakaret etmedim, ettiğimi düşünen varsa hukuk yolu açık gidip şikayetçi olabilir ama senin mesajını hem görsel hem videolu şekilde avukatıma ilettim. İfade için karakoldan arandığında AMD NVIDIA falan diye açıklama yaparsın attık.
Bunun yeri burası değil ama yazılanlardan yola çıkarak anlatayım. Çok göreceli bir durum. Ben de aynı ikilemde kalıp 4070 S almıştım. 1440p çözünürlükte Fsr çok can sıkmaz ama monitör yüksek Hz olacağından en az görüntü kaybıyla yüksek Fps alabilmek adına 4070 S alınabilir. Dlss 3 Fsr 3'ten iyi durumda çoğu oyunda. Ama yüksek Fps alıyorsanız ikisini de açmayın. 60 yerine 80 90 almak istediğiniz senaryolarda açmanız öneririm iki teknolojiyi de. 7800 XT de alsanız üzülmezsiniz o da çok iyi kart.Akşama, Sapphire RX 7800 XT Pulse almayı planlıyordum. Genelde Online oyun oynamam. Diablo 4 bir de gtv Online (ufaklığın yancısı olmak için) oynarım. AA, AAA tarzı grafikleri iyi senaryolu falan oyunlar oynarım. Şimdi ben 7800XT yerine 4070s mi almalıyım? Monitör 32 2K. Yazılanlardan anladığım kadarıyla "nvidiacı" mı olmalıyım?
Şu yazıyı okuyunca daha net anladım. PSSR FSR'den iyi demiş okurken kahkaha attım. PSSR kadar rezalet bir Upscaling teknolojisi ömrümde görmedim. Yazılımsal olarak Amd'nin sorunlu olduğu falan yok Rx 500 serisi milatlık kartlardaydı o sorun ki daha çok donanımdan kaynaklı olan bir problem Psu vb parçalardan kaynaklanıyor geneldebu kadar firma sevdalısı olmayın sanki para vericekler üstüne. Sana 3 4 k ucuza o kas gücünü hiçbir firma vermez. Fsr dünyanın en iyi teknolojisi demiyor kimse ama bedava zaten Dlss gibi Nvidia kart almak zorunda değilsin. Intel kart da alsam Nvidia da alsam Fsr kullanabilirim. Amd'nin teknolojisi diye Amd kart alınmaz çünkü Fsr kötü demek saçmalık.Mesela hangi doğru?
Ben diyorum ki artık DLSS 4 ile adamlar native in bile ötesine geçti bunun aksini iddia edebilecek bir argümanınız var mı mesela. Intel XeSS ve PSSR gibi teknolojiler daha dün çıktı ama FSR dan fersah fersah daha iyiler.
FG, MFG, RTX, Reflex, Broadcast gibi teknolojilerde zaten rakip bile değiller.
İş odaklı yine rakip bile değiller.
Eee güzel kardeşim daha ne kaldı? yani halen AMD nin neyini savunuyorsunuz, şu kadar fark yiyen ve geriden gelen üstelik yazılımsal özürlü bir firmanın savunulacak tam olarak neyi var?
Benzer performansta kartı 3-5K ucuza alıp kendinizi daha F/P bir kart aldığınızı sanarak avutuyorsunuz başka bir şey değil, mahrum kaldığınız teknolojileri de kantarın bir tarafına koyduğun zaman AMD F/P olmaktan çıkıyor.
Son düzenleme: