Her kullanıcı için fg, RTX, reflex aynı derecede önemli mi? Devreye bireysel ihtiyaçlar ve bütçe faktörü giriyor. Herkes en yeni yapay zeka destekli teknolojilere ya da Frame Generation'a ihtiyaç duymuyor.
Bazıları için en önemli unsur mümkün olan en düşük fiyata en iyi rasterizasyon performansını almak. AMD'nin hala rekabet edebildiği alan zaten burası. Örneğin, saf raster performansına odaklanan biri için AMD kartları hâlâ çok iyi bir seçenek ancak siz hala NVIDIA da NVIDIA diyorsunuz. Özellikle 7800 XT gibi kartlar, benzer seviyedeki NVIDIA kartlarından aşırı daha uygun fiyatlı olabiliyor ve bazı durumlarda, özellikle Ray Tracing vs. kapalıyken daha yüksek FPS verebiliyor. 7900 XTX gibi kartlar da 4080 seviyesinde raster performans vermesine rağmen çok çok daha ucuz. Ama işte eğer ki birisi ben fg açmak istiyorum vs. diyorsa NVIDIA'da alabilir ne gerek var AMD devri bitti demeye? Herkesin beklentisi, oyun oynama tarzı ve bütçesi farklı. Kimisi "ben en yeni yapay zeka destekli teknolojileri istiyorum, mümkün olan en yüksek FPS'i almak istiyorum" derken, kimisi de "ben sadece raster performansı önemli görüyorum, ışın izleme benim için çöp gereksiz diyorsa veya bütçemi aşmak istemiyorum" diyorsa neden NVIDIA alsın?