Neden Oem Key'ler ucuz?

• Konuyu başlatan nsx9
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 2.647

nsx9

Hectopat
Merhabalar! İlk defa yazıyorum buraya ve nereye yazacağımı bilemedim. Yakın zamanda bir sistem toplayacağım ve işletim sistemi olarak Windows 10 düşünüyorum. Yalnız kafamı karıştıran bir soru var. Normalde 300-400 tl olan işletim sistemi sanırım Oem Key adı altında çok daha ucuz satılıyor. Ben de neden bu kadar ucuz satıldığını merak ediyorum. Aslında tam olarak Oem Key'i de anlamış değilim. Her neyse çok uzattım, kısaca Oem Key neden bu kadar ucuz ve normal kutulu mu yoksa Oem key mi önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oem key satılmaz ki. Aldığınız bilgisayar ile gelen BIOS daki keydir. Yani o bilgisayardan ayrılamaz. Onla yaşayığ onla ölür. Kısacası başka bilgisayarda kullanılma imkani yok. Sistem toplayacaksanız kutulu alırsınız.

Sadece OEM key satın almak yasal değil. En az 4 majör parça alırsan bunun yanında OEM key de satın alabilirsin. Ucuz olmasının sebebi ise arkadaşın da dediği gibi sadece tek bilgisayarda kullanılabilmesi. Yani ileride bilgisayar ya da anakart değişimi yaptığında o lisansı bir daha kullanamazsın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı