Neden okuldakiler saygısız?

Makaleler
2
Daha fazla  
Neden bu durum var?
Bazen arkadaşlarıma bakıyorum ve beyin yoksunları sanıyorum.
Sebepsiz yere laf söylemeler, insanlarla alay etmeler, derste rahatsız etmeler vs.
Bazen ciddi anlamda dövesim var ve sanıyorum bir gün kafayı delireceğim ve döveceğim en sonunda okul kurulu benim için toplanacak.
Bir de neden herkeste birini dövme özgüveni var?

Yaşınız kaç? Orta okul veya lise talebesiyseniz ortamın böyle olması normal. İlerleyen yaşlarda herkesin olgunlaştığını gözlemlersiniz. Öte yandan günümüz gençliği bana çok daha laubali geliyor, hiç ciddiyet yok. Eskiden gençler de yerine göre davranmayı bilirdi. Tabii tüm hepsi için geçerli değil ama genel olarak. Hangi birini döveceksin ve dövmek çare olacak mı? Boşver.

Ben bu durumdan üniversiteye geçtiğimde kurtuldum hocam. En azından insanlar oturmasını biliyor artık.

Yeni nesilde sorun var bence. Bugün mezun olduğum liseye gidip derse girdim. Çeşitli sorular sormak isteyen oldu. Ama sağ olsunlar arkadakiler, öndekiler demeden neredeyse herkes gürültü yapıyordu. Ne ben adam akıllı soruları duyabildim, ne de onlar benim cevaplarımı. Hocayı ise bıktırmışlar.
Kurul senin için toplanmıyor. Zaten toplanıyorlar. Vaka yoksa dağılıyorlar, varsa seni buyur ediyorlar.
Zamanında makasla saçıma hareket yapan arkadaşın elinden makası alıp bacağına saplamıştım. Sonuçlarına katlanırım diyorsan yapabilirsin.
Bir de neden herkeste birini dövme özgüveni var?
Bunu diyorsun ama muhtemelen sende de var.

Kimseye bulaşma. Hadi birine güç yetirip döversin yarın öbür gün yediremez gelir bıçaklar olan sana olur. Çok haber seyreden biri olarak benden sana tavsiye.
Öyle döverim falan demekle bu işler yürümez. Sinirleniyorsan oturacaksın oturacağın yerde. Döverim dediğin insandan dayak yeme sonra seni düşündüğümden söylüyorum.

Cidden adam akıllı eğitim gerekiyor bu ülkeye. Günümüzde pek çok keko, yaramaz, saygısız insanlar var. Ama bana göre RTÜK'ün serseri filmlerine, dizilerine yasak koyması gerekli. Örneğin; sıfır bir, çukur vb.
Sokağa çıkıyorum insanlar saçma sapan hareketler yapıyor. Keko dizilerinden gördükleri şeyleri gerçek hayatta yapıyorlar. Ve buna RTÜK hala da bir şeyler yapmıyor. Küçük çocuklar veya büyük insanlar dizilerden, filmlerden gördüklerini özenip gerçek hayatta uyguluyorlar. Sonra da gelsin saygısız insanlar, gelsin saçma sapan hareket yapan insanlar. Yeter artık. Okulda birisi veya birileri sana karışır, saygısızlık yapar ve sende müdür yardımcısına gidersin, sana karışanlar hemen "Ağladı, Ağlama" gibi laflar söylüyor ve sınıfta, okulda adımız çıkıyor.

Durumumuz çok kötü çook.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…