Neden Pi sayısını kullanıyoruz?

Pemain

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Çember ve daire hesaplamalarında neden Pi sayısını kullanıyoruz? Örneğin çemberin çevresi, alanı vb. biraz araştırdım ama çok bir şey bulamadım. Size sorayım dedim bir de.

Çember ve daire hesaplamalarında neden Pi sayısını kullanıyoruz? Örneğin çemberin çevresi, alanı vb. biraz araştırdım ama çok bir şey bulamadım. Size sorayım dedim bir de.

Yani, çember ve dairenin alanını ikidebir hesaplamaktan yorulmuşlar ve Pi diye bir rakam uydurmuşlar/yaratmışlardır büyük ihtimalle.

Yaşını bilmiyorum ama açısal hız ve frekans dalga boyu gibi terimler göreceksin mühendislikte yani demem o ki Pi'yi sevmiyorsan mühendis olma.

Pi bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen irrasyonel bir sayıdır yani...

Aha dur buldum açıklamasını:
Çember gibi basit bir geometrik şeklin çapına bölümüyle elde edilen pi oranı, ‘’hiçbir tekrar olmadan’’ sonsuza uzanır. Virgülden sonraki kısmın bir yerlerinde sizin uğurlu sayınız, doğum tarihiniz ve hatta 11 haneli vatandaşlık numaranız gizli. Bir de, herhangi bir alfabenin harflerini sayılarla sembolize ettiğinizi düşünün. Pi sayısının tekrar etmeyen ondalık kısmında dünya üzerinde söylenmiş ve söylenecek tüm kelimeleri bulabileceğinizi farkettiniz mi? Bu iki örnek ise pi gizeminin sadece başlangıcı.

Öğrenince anlayacaksın neden önemli olduğunu.

Önemli olduğunu tabii ki biliyorum. Sonuçta matematikte herhangi bir şey yapıldıysa o şey durduk yere yapılmamıştır. Merak ettirdiniz biraz araştırayım.
Yaşını bilmiyorum ama açısal hız ve frekans dalga boyu gibi terimler göreceksin mühendislikte yani demem o ki Pi'yi sevmiyorsan mühendis olma.

Pi bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen irrasyonel bir sayıdır yani...

Çember gibi basit bir geometrik şeklin çapına bölümüyle elde edilen Pi oranı, ‘’hiçbir tekrar olmadan’’ sonsuza uzanır. Virgülden sonraki kısmın bir yerlerinde sizin uğurlu sayınız, doğum tarihiniz ve hatta 11 haneli vatandaşlık numaranız gizli. Bir de, herhangi bir alfabenin harflerini sayılarla sembolize ettiğinizi düşünün. Pi sayısının tekrar etmeyen ondalık kısmında dünya üzerinde söylenmiş ve söylenecek tüm kelimeleri bulabileceğinizi fark ettiniz mi? Bu iki örnek ise Pi gizeminin sadece başlangıcı.

Teşekkürler. Bir göz atayım merak ettim.

Çember gibi basit bir geometrik şeklin çapına bölümüyle elde edilen Pi oranı, ‘’hiçbir tekrar olmadan’’ sonsuza uzanır. Virgülden sonraki kısmın bir yerlerinde sizin uğurlu sayınız, doğum tarihiniz ve hatta 11 haneli vatandaşlık numaranız gizli. Bir de, herhangi bir alfabenin harflerini sayılarla sembolize ettiğinizi düşünün. Pi sayısının tekrar etmeyen ondalık kısmında dünya üzerinde söylenmiş ve söylenecek tüm kelimeleri bulabileceğinizi fark ettiniz mi? Bu iki örnek ise Pi gizeminin sadece başlangıcı.

Lise son sınıfım bu arada. Sayısal bölümündeyim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı