- Makaleler
- 5
Bana 8. sınıfta Pi gününde öğretmişlerdi Pi sayısının önemini.Lise son sınıfım bu arada. Sayısal bölümündeyim.
Bana 8. sınıfta Pi gününde öğretmişlerdi Pi sayısının önemini.Lise son sınıfım bu arada. Sayısal bölümündeyim.
Teşekkürler bu bilgi için...Lise son sınıfım bu arada. Sayısal bölümündeyim.
He şimdi anladım tamamdır.Yaşını bilmiyorum ama açısal...
Ve bazı kazık sorular da 3.14 alın diyebiliyor.Uydurma değil, arkasında 500 - 600 yıllık gerek deneme yanılma gerek de bilimsel araştırmalar bırakan bir sayıdır kendisi. Hala tam olarak çözülmüş değil ve sadece irrasyonel bir sayı olduğuna eminiz.
Pi, çemberin çevresinin çapına oranı ile bulunabiliyor. Matematiksel ve bazı bilimsel hesaplamalarda sıkça kullanıldığından bilim adamları güzellik yaparak bizim için bunu bulmuş ve alın kullanın demiş hesaplamayla uğraşmadan. Hocalar da bazen güzellik yapıp küsuratı silerek 3 alın diyebiliyor![]()
Lise hayatıma geçince o hocalar silindi galiba. Sonrasında hiç olmadı zaten.Hocalar da bazen güzellik yapıp küsuratı silerek 3 alın diyebilir![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.