Neden Rockstar kullanıcı dostu değil?

M3rt0o

Centipat
Daha fazla  
2017-2018 yıllarında GTA 5 modlarını bile kaldırtmaya çalışmışlar. GTA 6 çıktığı zaman Türkçe yama uzun zamandır yapılamayacak. Sanırım yamayı yapanlara telif atıp dava açabilirler. Neden böyle?

Rockstar genelde telif haklarını sıkı koruyor ve oyunlarının üzerinde tam kontrol istiyor. Modları veya yamaları, özellikle gelir getirici içerik veya telif ihlali riski varsa kaldırabiliyorlar. Bu yüzden Türkçe yamalar da resmi olarak desteklenmiyor yaptırımların nedeni oyunun bütünlüğünü ve haklarını korumak.

Tek kusurları da bu olsun. Rockstar kadar tutarlı ve güzel oyun yapan firma mı var? Biz razıyız.

Ben razı değilim oyuna Türkçe dil eklemezlerse GTA 6'yı asla satın almayacağım. Türkçe dil eklemiyorlarsa bize satmak istemiyorlar demektir. Gider PC'ye çıkınca paşa paşa korsan oynarım.

Ben razı değilim oyuna Türkçe dil eklemezlerse GTA 6'yı asla satın almayacağım. Türkçe dil eklemiyorlarsa bize satmak istemiyorlar demektir. Gider PC'ye çıkınca paşa paşa korsan oynarım.

O da senin bileceğin iş hocam, ben bu dil desteği mevzusunu kafama takmıyorum pek umurumda değil. Tercih meselesi.
Sadece dil eksikliği bir firmanın oyunlarının şaheser olduğu gerçeğini değiştirmez. Her çıkardıkları oyunda sektöre yön vermiş köklü bir firmadır Rockstar. Bunu belli sebeplerle inkar etmek ancak hayal dünyasında yaşamaktır yani. Denial.

Ben razı değilim oyuna Türkçe dil eklemeleri GTA 6'yı asla satın almayacağım. Türkçe dil eklemiyorlarsa bize satmak istemiyorlar demektir. Gider PC'ye çıkınca paşa paşa korsan oynarım.

Eyvah hocam ne yaptınız? Taketwo kara kara düşünüyordur şimdi bu zararı nasıl karşılarız diye. Tabii ki Türkçe dil desteği olsa bizim için bir artı olur. Zaten GTA serisi abartı seviyede bir diyalog içeren oyun değil, kullandıkları grammer ve vocab seviyesi de yüksek değil. Dünyada herkesin öğrendiği dili bir bizim ülkemiz öğrenemedi. Utanmasalar hayatlarının sonlarına kadar Türkçe dil desteği bekleyecek insanlar. Gidip öğrenseler ne olur anlamıyorum ki?

O da senin bileceğin iş hocam, ben bu dil desteği mevzusunu kafama takmıyorum pek umurumda değil. Tercih meselesi.
Sadece dil eksikliği bir firmanın oyunlarının şaheser olduğu gerçeğini değiştirmez. Her çıkardıkları oyunda sektöre yön vermiş köklü bir firmadır Rockstar. Bunu belli sebeplerle inkar etmek ancak hayal dünyasında yaşamaktır yani. Denial.

Kesinlikle katılıyorum. "Rockstar yenisini yapana kadar en iyisi bu" sözünün ağırlığı bile yeter. Bizi takmıyorsa ne olmuş yani? Kendi ülkemizde takıldığımız yok. Oyun için abartı bir yaklaşım dil desteği yoksa almıyorum demek.

Dil desteği konusu önemli hocam, İngilizce biliyorum fakat ana dilim İngilizce değil ben bu oyunu İngilizce oynamak zorunda değilim Türkçe oynama hakkım var hocam Almanca ya da İspanyolca bir koymasınlar bakalım ne oluyor. Alt yazı ekleyecek alt tarafı, yama yapanlar yapabiliyorsa Rockstar neden yapamasın?

Eyvah hocam ne yaptınız? Taketwo kara kara düşünüyordur şimdi bu zararı nasıl karşılarız diye. Tabii ki Türkçe dil desteği olsa bizim için bir artı olur. Zaten GTA serisi abartı seviyede bir diyalog içeren oyun değil, kullandıkları grammer ve vocab seviyesi de yüksek değil. Dünyada herkesin öğrendiği dili bir bizim ülkemiz öğrenemedi. Utanmasalar hayatlarının sonlarına kadar Türkçe dil desteği bekleyecek insanlar. Gidip öğrenseler ne olur anlamıyorum ki?

Kesinlikle katılıyorum. "Rockstar yenisini yapana kadar en iyisi bu" sözünün ağırlığı bile yeter. Bizi takmıyorsa ne olmuş yani? Kendi ülkemizde takıldığımız yok. Oyun için abartı bir yaklaşım dil desteği yoksa almıyorum demek.

İngilizce biliyorum fakat kendi dilimde daha anlaşılır oynamak istiyorum hocam. Bu fikrimin kendimce haklı olduğunu düşünüyorum.

2017-2018 yıllarında GTA 5 modlarını bile kaldırtmaya çalışmışlar. GTA 6 çıktığı zaman Türkçe yama uzun zamandır yapılamayacak. Sanırım yamayı yapanlara telif atıp dava açabilirler. Neden böyle?
Bir hocamızın dediği gibi Rockstar'ın çatı şirketi TakeTwo firması bu konuda sıkıntı çıkarıyor. Yoksa Rockstar pek umursamıyordur diye düşünüyorum.

TakeTwo firması ise: İsimlere kadar herşeye dava açan bir firma. Gidip kimsenin okumadığı kitapta bile bir TakeTwo'a ait isim olsa bile dava açıyorlar. Adamların avukat büroları böyle işlerle gereksiz zaman harcıyorlar. Bu garip halleri bi kenera: Mod veya yama gibi durumlara firmaların oyuna olan hakkı sebebi ile dava açmaları olağan bir durum. Hemde oyuna yeni derinlik katan bir iş ise kendi işlerinin ellerinden gitmesi kaynaklı dava açan çok firmada olduğu oldu.

Valve veya Mojang gibi firmalar ise bazen modları destekledikleri oluyor ama her firmadan aynı özverini bulunamaz ne yazıkki. Sonuçta senin bir çıkarın o.
Birde asıl sıkıntı genellikle mod veya yamadan gelir kazanma amacı güdülürse oluyor.

Hertürlü TakeTwo, Nintendo kadar garip bir firma. Nintendo gene kendini geliştiriyor yavaş yavaş ama kapışırlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı