Neden Rufus Kullanıyoruz?

Sende 2 saat sürüyorsa, sorun senin PC' de olabilir veya kullandığın USB bellekte. Peki sen yaptığın bu yöntemle PC' yi açarken DOS ekranından mı format atıyorsun? Bildiğim kadarıyla atamazsın. Büyük ihtimal USB belleğe kopyalayıp, ordaki setup uygulamasını çalıştırarak formak atıyorsun.
Bu şekilde format atmanın rufusla yazdırılan bir bellekle atmaktan farkı yok. Sürükle bırak yöntemiyle de hazırlasanız DOS ekranından atabiliyorsunuz.

Arkadaşlar bugüne kadar format atarken her zaman ISO dosyasının içindeki dosyaları USB'ye kopyala yapıştır yapıyordum. Ancak bir şey dikkatimi çekti. Technopat'taki tüm format rehberlerinde Rufus'u öneriyorlar. Ben de herhalde bir bildikleri var deyip Rufus indirdim. Formatın daha hızlı atılacağını veya daha farklı bir şey olacağını düşünüyordum.
Rufus'a ISO dosyasını yazdırdım. Tam iki saat sürdü. Format attığımda ise yaptığım eski yöntemle arasında hiçbir fark olmadığını gördüm.
Peki arkadaşlar soruyorum. Neden Rufus?
İki saat için değer mi? Siz ne için kullanıyorsunuz? Ne farkı var?

ISO dosyasını indirdikten sonra Rufus ile ister MBR ister GPT yazdırabilme şansın var ayrıca 2 saat sürmüyor büyük ihtimalle senin bilgisayarında bir yavaşlık var.

Bootable USB bellek hakkında bilgin yok sanırım. Senin yaptığın USB bootable olmuyor. Ayrıca GPT türünde de oluşturamıyorsun Rufus olmadan. Sen USB bellekteki setup uygulamasını açıp formatlıyorsun bilgisayarını. İyi de bunun için USB belleğe bile ihtiyacın yok.

O şekilde yapmıyorum. USB atıyorum PC'yi kapatıyorum Birincil Boot Aygıtını USB seçiyorum ve format başlıyor. Rufus aynı ve Bootable.

Neden yaptığımı hatırlamıyorum ama bir keresinde kopyala yapıştır ile birine UEFI kurulum yapmıştım. 4-5 sene olmuştur, şimdiye bir şey değiştiyse bilmiyorum.

Ama ne gerek var yani; Rufus daha pratik, daha güvenilir.

Uğraşıp, bekleyip sonra boot edemezsem (hatta bunun çekincesi bile dert, şimdi boot etmezse bir daha uğraş dur düşüncesi) ya da sağlıklı bir kurulum yapamazsa boşa iş çıkar. Rufus ile her zaman rahat bir işlem oluyor.

Ama sizde niye 2 saat sürmüş anlamadım, sizde bir problem olmalı. Çok kısa sürüyor bende. Belleğim yavaş, hızlı olsa belki daha da çabuk biter.

Arkadaşlar peki neden 2 saat sürdüğünü söyler misiniz? Çünkü kopyala yapıştır yapınca 10 dk sürüyor. Sistemim de gayet hızlı. USB yazma hızı da yaklaşık 5-10 MB/s.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı