Neden sağlam bina yapmıyoruz?

Binayı devlet yapmalı, müteahhit denen şahıslar değil. Eğitimin önemini görüyoruz. Ne iş yaparsan yap kardeşim belli bir seviyede eğitim şart.

Çalıyor ama yapıyor. Evet sonuç ortada. Pasta gibi olan binalara bakınca aklıma Veli göçer geldi. Bu arada veli göçer hâlâ mutaitlik yapıyor mu?

Arkadaşlar bu konuya bir açıklama yapmak istiyorum Japonya'da sismik izolatör kullanılıyor deprem terazisi gibi kısaca açıklaması yaylı sistem ve bu yaylı sistemin tane fiyatı (6.000 dolar) ve en az 5 katlı bir binada 40 adet kullanılmaktadır taşıması açısından ve bunun TL fiyatı hesaplandığında 4.500.000 (dört milyon beş yüz bin) Türk lirası masrafa yol açmaktadır bu sitem uzun binalarda kullanılmaz işe yaramaz ve yumuşak zeminlerde kullanılmaktadır bunu kullanmak hem maliyetli hem işe yaramaz olucaktır ülkemiz (ve ayrıca Japonya'daki o gördüğünüz depremler Japonya'nın 150 mil uzaklık mesafede denizde olmaktadır) Japonya depremi o büyüklükte hissetmez bizim depremlerimiz karada oluşmaktadır lütfen bunu düşünüp hesap edip cevap yazın biraz araştırın Ne olur?..

Son düzenleyen: Moderatör:

Normalleşti hocam. Yolsuzluklar yüzünden olanlar... Milletimizin hakkı nasıl ödenecek bilmiyorum. Yıllardır deprem vergisi ödüyoruz, zamanı geliyor yardımı influencerlar yapıyor.

Doğru hocam araştırmayı bilin, güven dağıtmayın, mantık kurun yalvarıyorum ya.

Yapabileceğiniz en sağlam araştırma depremi birebir yaşayan insanlarla konuşmak.

Çünkü mütahit kendisine ev yapsın diye verilen parayı cebine atmak istiyor. Böylece depremde hemen yıkılıyor binalar. Öldüren deprem değil binalardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…