Neden Skylake?

chuckypancamOZ.

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Son zamanlarda Skylake sistemler daha da popülerleşti. Ben de ilerde sistem toplayacağım ama Skylake olmayacak. Velhâsıl sormak istediğim şu: Neden Skylake?

Son zamanlarda skylake sistemler daha da popülerleşmedi. Skylake yeni çıkan bir mimari ve yanında yeniliklerle geldi. ( DDR4 ramler gibi. ) Bu yeniliklerin fiyatları son kullanıcının daha ulaşabileceği seviyelere indi. Bu yüzden insanlar daha yeni, daha yüksek performanslı ve daha uzun ömürlü olduğu için parasını eskiye değil yeniye yatırıyor. İleride sistem toplayacaksan büyük ihtimalle daha da yeni ürünler çıkacak. Eğer skylake toplamazsan çok pişman olacaksın.

Skylake sistem bu fiyatlara göre (anakart, RAM fiyatları) gereksiz duruyor. Evet DDR-4 tipi RAM'lerle geldi ama şu an oyunlarda DDR-3 1600 MHz RAM'ler yetiyor. Anakartlar da öyle, 300'den aşağı H-170 anakartlar zor bulunuyor, onun yerine B-85 veya H-81 anakart yine yeter. 4. nesil ile arasında dağlar kadar performans farkı da yok, i5-4460 işlemci günümüz oyunlarına rahat yetiyor ve 2-3 yıl daha yeter gibi görünüyor.

Bybozkurt tamamda dostum sadece 2-3 yılmı oyun oynayacaksın. 4460 orta üst düzey kullanıcılar için yetersiz bence..

Herkesin düşüncesine saygım var. Ben sistem topladığında uzun yıllar kullanmak isteyen bir kişiyim ve benim standart olarak kabul ettiğim değerlerde şuan yalnızca skylake yeterli standarta ulaşabilir. ( Orta bütçeli sistemler için söylüyorum. ) Umarım kafamdaki fikri anlatabilmişimdir.

Oriente aynı kafadanız hocam. Şuan kullandığım sistem gayet yeterli oyun için. Ha gerçi hoş ben 960 aldım pascal için.

Oriente aynı kafadanız hocam. Şuan kullandığım sistem gayet yeterli oyun için. Ha gerçi hoş ben 960 aldım pascal için.
Pascal gelince kesinlikle alınacak ise 960 almak çok mantıklı bir hamle. Keşke dolar/tl paritesi daha düşük seviyelerde olsa da rahat rahat parça alsak. Sürekli upgrade yapsak.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı