Neden stoklar azaldı?

Makaleler
12
Son zamanlarda istediğim her ürünü bulamıyorum. Migros, Şok, Getir veya pek çok marka dahil. Örneğin Migros'un devasa mağazaları var ama internetten alışveriş yaptığımda stoklar boş. Düzenli olarak aldığım bazı ürünler bu aralar yok.

Bunun sebebi ne olabilir? Ocak ayında uygulanan sabit fiyat politikası mı?

Depolarda saklayıp tarihi geçince atıyorlar. Reyonlarda olmasa da ellerinde var.
Hocam siz de kırpılabilenlerdensiniz galiba. Yanlış anlamayın ama o firmalar keriz değil. Öncelikle işletmelerin temel mantığını öğreteyim.

İşletme kar amacı güden sürdürülebirliği temel almış kurumlardır. Amacı para kazanmak bu para ile yeniden para kazanmak.

Bu işletmelerde çalışan birilerine sorarsanız size gülecektir. Bende daha öncesinde çalıştım depoda sadece ileri tarihte satışı planlanmış ürünler bulunur. O gördüğünüz "bu yağ depoda ne arıyor" videoları planlı, nasıl mı planlı sevkiyata bilinçli denk gelerek yağı çekebiliyorlar çünkü yağ palet üstünde ve genel olaran en son depodan çıkan yağ su ve süt olur.

Son zamanlarda istediğim her ürünü bulamıyorum. Migros, Şok, Getir veya pek çok marka dahil. Örneğin Migros'un devasa mağazaları var ama internetten alışveriş yaptığımda stoklar boş. Düzenli olarak aldığım bazı ürünler bu aralar yok.

Bunun sebebi ne olabilir? Ocak ayında uygulanan sabit fiyat politikası mı?
Hocam üretimi duruyor. Alıcı kitle az olan ürünleri çekiyorlar ya da üretimini kısıtlıyorlar. Temel sebepte içeriği istedikleri kadar kıssalar da kar getirmeyeceği.

Hocam siz de kırpılabilenlerdensiniz galiba. Yanlış anlamayın ama o firmalar keriz değil. Öncelikle işletmelerin temel mantığını öğreteyim.

İşletme kar amacı güden sürdürülebirliği temel almış kurumlardır. Amacı para kazanmak bu para ile yeniden para kazanmak.

Bu işletmelerde çalışan birilerine sorarsanız size gülecektir. Bende daha öncesinde çalıştım depoda sadece ileri tarihte satışı planlanmış ürünler bulunur. O gördüğünüz "bu yağ depoda ne arıyor" videoları planlı, nasıl mı planlı sevkiyata bilinçli denk gelerek yağı çekebiliyorlar çünkü yağ palet üstünde ve genel olaran en son depodan çıkan yağ su ve süt olur.
Yani anladığım kadarıyla, depodaki ürünler bugün değil, yarına satışı planlanmış ürünler. Peki merak etttiğim soru şu ki;

Satıldığını bildikleri halde neden hala bir çok ürün çöpe gidiyor? Bunu anlamıyorum, anlamıyoruz işte.

Satıldığını bildikleri halde neden hala bir çok ürün çöpe gidiyor? Bunu anlamıyorum, anlamıyoruz işte.
Hocam şimdi onuda çözüyoruz. Ben 1 markette kısa bir süre çalıştım onların politikası:
Süt ürünlerinde SKT'inden 2 gün önce,
Et ürünlerinde 2 gün önce,
Ekmek ürünlerinde 2 gün önce ürünler kaldırılır ve çöpe atılır ürün artık tüketilemez ürün olmuştur. Diğer ürünlerde SKT gelme olayı yok çok rahat eriyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı