Neden tipsizim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saçın tam güzel durmuş gözlüğü bir değiştir. Her zaman özgüvenli ol. Sana çirkinsin diyen insanlar senin moralini bozmak için böyle yapıyor merak etme sen sadece özgüvenli ol insanlar sana tipsiz diyemezler.

Sorun tipinde değil neden tipsizim tarzı bir soru sormanda. Ne tipsizsin ne dünyalar güzelisin arkadaşım ve emin ol suratın ağzın yüzün değil de davranışların insanların umurunda. Senden en hazzetmeyen kişi için de seni en çok seven kişi için de seni hiç tanımayan insan için de bu böyle.

Ama olur da tipim şöyle tipim böyle şeklinde düşüncelerin davranışlarına olumsuz yansırsa kendine zarar vermiş olursun. Böyle şeyleri kafana takıp kendini baskılama.

İnsanları takarsan ohooooo. Benimde boyum kısa napayım yani? Devede de boy var neye yarıyor?

Herkes "teselli" şeklinde cevaplar vermiş. Asıl önemli şey özgüven. Şöyle bir gerçek var ki büyük bir kısmımız o mükemmel genler ile yaratılmıyoruz. Bu ciddi anlamda bir gerçek ama bunu düşünürken kaçırdığımız şey şu: Güzel veya yakışıklı bu kavramları başkalarının sadece gözünün rengine bakarak söyledikleri sıfatlar değil. Kendimiz hakkında rahat hissettiğimizde bu enerjiyi etrafımıza yayarak ilgi odağı oluyoruz.
Yani olay şu, özgüvensiz miyim? O zaman nasıl özgüvenli olacağıma bakacağım. Kaşlarım hakkında rahat hissetmiyor muyum? Grooming yapacağım. Kendim hakkımda rahat hissetmediğim şeylerin üzerine gideceğim.
İletişim, giyim, duruş. Bunlar da görünüşümüzün bir parçası bunu da unutmayalım. Not olarak bunu da ekleyeyim.
"Invest in yourself. One easy way to become worth 50 percent more than you are now at least is to hone your communication skills. If you can't communicate, it's like winking at a girl in the dark: Nothing happens. You can have all the brainpower in the world, but you've got to be able to transmit it."
Warren Buffet'ın bu sözü yalnız iş hayatı için geçerli değil.

16 yaşındayım sence kaç yıl sonra çıkar sakal?
Sakalın çıkınca yakışıklı olmayacaksın bunu biliyorsundur umarım. Sakalın bir iki sene içerisinde çıkacaktır. Yakışmıyorsa kesmeni tavsiye ederim.
Şu an ergen olduğun için tipine kafayı takman normal yinede her şey yüz güzelliği ile olmuyor. Yıllardır kız/erkek arkadaşlarım (ben inanmasam da) yakışıklı olduğumu söylerler ama benim hiç (flörtler hariç) sevgilim olmadı. Çünkü bu konular için sosyal becerilerim iyi değil.

Sakalın çıkınca yakışıklı olmayacaksın bunu biliyorsundur umarım. Sakalın bir iki sene içerisinde çıkacaktır. Yakışmıyorsa kesmeni tavsiye ederim.
Şu an ergen olduğun için tipine kafayı takman normal yinede her şey yüz güzelliği ile olmuyor. Yıllardır kız/erkek arkadaşlarım (ben inanmasam da) yakışıklı olduğumu söylerler ama benim hiç (flörtler hariç) sevgilim olmadı. Çünkü bu konular için sosyal becerilerim iyi değil.
Sakal yakışırsa neden yakışıklı gözükmeyim?
Hem sakal erkeğin makyajıdır ;)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı