Neden tüm Android'ler bir Apple etmez?

iOS başarılı, beğendiğim noktaları var ama buna rağmen Android kullanıyorum. Bu olay tamamıyla ve tamamıyla kişinin kullanım senaryosuna göre. Sen günde sadece 2 saat kullanacağın bir telefona 40-50k vermek ister misin? İstemezsin. Bu gibi kullanım senaryolarına sahip birkaç kişi tanıdım, telefonu sadece araç olarak kullanan. Ha gününün çoğu telefon ile geçiyordur, ihtiyacın vardır veya keyfi olarak en iyisini almak istiyorsundur alırsın geçersin.

Fanboyluğun lüzumu yok. Kendi cihazım olmasa da yıllarca iPad Mini 1 kullandım. iPad Mini kullandığım her Android tabletten daha güçlüydü. Ama güncelleme desteği kesilince çöp oldu. Jailbreak ile uğraşmayan kişi için durum böyle.

Tabletten örnek verdim ama her iki tarafında güçleri artık birbiriyle çarpışıyor bu yüzden bundan sonra tercih yapacak kişi yazılıma bakmalı bence.

Samsung bal gibi satıyor S25 ultrayı onu ne yapacağız, pazarlama stratejisi boşluk doldurma vs hani bunlar da gerekli her marka bu adımı atıyor ya.
Siz biraz ön yargılı gibisiniz.
Hocam ön yargılı değilim, rakamlar bunu gösteriyor.

2024 yılında en çok satan telefonlar. Koskoca Android dünyasında amiral gemisi ile ilk 10'a sadece Samsung girmiş, o da 7. olarak. Diğer modelleride çöp A'lar zaten. Kısaca Android Amiral Gemisi üreticileri bir türlü telefon satamıyor, satanlar bile hep niş kalıyor her kesime hitap edemiyor.

Çöp alar dediğiniz kısmı @He stole my money hocamın gayet iyi açıkladığını düşünüyorum pazar payı çok büyük ülkeler ve onlar için üretilmiş modeller.

2025 verilerine de baktığımızda zaten ilk çeyrekde ilk 10 sıra 5 Android 5 iOS olacak şekilde bölünmüş bunun 4 tanesi Samsung.
Mesela şimdi Apple'a işlemcili MacBook çıkartacak MacBook'lar içerisinde a serisine denk diyebiliriz bunu çıkartması Pro modelini satışlarını engelleyeceğini düşünmüyorum kitlesel olarak direkt farklı.

1- Katılmıyorum. iPhone kamerası daha doğal çekimler yapsa da özellikle düşük ışıkta video çekerken ve telefoto kamera konusunda rakiplerinden geride. Genel olarak video performansında benim de en beğendiğim sırada.
2- Katılmıyorum. Saçma sapan animasyonlar yüzünden Android amiral gemileri daha hızlı uygulama açılışları ve geçişleri sunuyorlar. Kaldı ki ilerleyen senelerde planlı eskitme ile artık hepten yavaş kalıyorlar.
3- Redmi gerçekten dip seviye olmuş böyle bir kıyas olmaz. SE2'deki işlemci döneminin en güçlü işlemcisiydi bir zahmet o hallere düşmesin. SE2'yi gel S20 ile kıyaslayalım. Bakalım kasıyor mu? Kasmıyor. Kaldı ki o bütçelerde Redmi harici seçenek çok var.
4,5 ve 6. maddeye katılıyorum.
7- Kısmen katılmıyorum. Tamam iyi, güzel ancak 7 sene aynı tasarımı sürdüler nihayet bu sene iOS tasarımı değişti çok şükür. iOS 6'dan 7'ye geçerken ve iOS 10'dan 11'e geçerken ki keskin değişimler 7 sene yaşanmadı bu da beni hepten baymıştı artık. iOS 26 ile tekrardan yeni işletim sistemi havasına girebileceğiz gibi duruyor, ben çok beğendim. Bir şey güzel diye yıllar yılı aynı kalmamalı. En sevdiğiniz yemeği 1 ay boyunca her gün yemek gibi olmuştu.
8. maddeye de katılıyorum.
Ben 12 yıllık iOS kullanıcısıyım, gözlemlerinizde çoğu şeye katılsam da Android ile kıyaslarken genelde iOS'e son yıllarda girip hayran kalan tayfa hep dip seviye Android cihazları gösterir, yapmayın lütfen. Bugün hayran olduğunuz iOS hiç de stabil değil. iOS 10 ve öncesi iOS stabilitesi gelse tamam derim ancak son dönemde özellikle amiral gemilerindeki Android performansı çok daha stabil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…