Hxrea
Centipat
Daha fazla
İşte bu da onların pazarlama stratejisi yapacak bir şey yok. Klasik modellerde 120hz'nin anlamı da yok belki 90 yapılabilir. 60hz'de kullanınca akıcı değil hissi de yaratmıyor. Android ile iOS bir değil işte birbirlerinden farklı ve bağımsız sistemler. Apple'ın stratejisi buysa Android'in ki de öyle.Hocam o zaman hiç özellik eklenmesin 60Hz olsun sadece işlemcisi iyi olsun ekranda idare etsin yeter mi diyelim Pro diye 120 Hz eklenmesin mi? Zaten Pro'larda 3 tane kamera var ve bazı sensörler daha gelişmiş oluyor işlemci daha gelişmiş oluyor reklam strajisi diye illa tüketiciyi mi sömürsünler. Apple femboyluğu yapmaya gerek yok iyi özellikleri var eyvallah ama Android'de zaten önceden olanlardı yani parasına değecek telefonlar değil tabii alan alsın ona ben karışamam.
Yani kendi adıma konuşuyorum şimdiye kadar kullandığım telefon ve bilgisayarların işletim sistemini veya yazılımını değiştirmek gibi bir düşüncem ve ilgim olmadı. Belki siz ilgilisinizdir sürekli sıkılgan birisisinizdir ve değiştiriyorsunuzdur. APK yüklemenin anlamı yok, bilgisi olan kişi yüklerde bilgisi olmayan kişinin yüklemesinin mantığı yok. iPhone'da yenilik yok derken işte işlemcisidir kamerasıdır donanım yenilenmesi ve nadiren de tasarım değişikliği oluyor. Android tarafında da aynı bu durum.Görebileceğiniz çoğu Apple telefonu kullandım xden tutun 15 Pro Max'e kadar çoğunu deneyimledim ve uzun kullandım ancak Android'deki özgürlüğü burada hissetmek zor yani IPhone'da bir yenilik yok özellikle S24 ultradan 15 Pro'ya geçince tam olarak hissedebilirsiniz ne demek istediğimi ancak tam anlayamamıssınız galiba bu dediklerimi özgürlük derkende yazılım derkende bundan bahsediyorum yapabileceğinin bir sınırı yok yazılımdan sıkılırsın Custom ROM geçersin gibi APK bile yükleyemediğin cihazlardan bahsediyoruz o kadar cümlemden sadece bu kısmı söylemenizde.
Fiyatlandırma konusu dediğim gibi tartışmaya değmez zaten ne pahalı değil ki? Siz Android'e hz ve batarya dolayısıyla geçmişsiniz sanırım. Olabilir hz değeri sizi tatmin etmez daha düşük fiyata daha iyi alternatifi tercih edersiniz. Ancak ''Apple almayın, aldırtmayın'' kısmına katılmıyorum.Evet sırasıyla iPhone 4, iPhone 7 ve iPhone 11 kullandım. Şuan da Samsung S22 kullanıyorum. Keşke daha erken geçseymişim amiral gemisi Android'e. İlerde de S25 Ultra veya Pixel 10 Pro XL almayı planlıyorum. Apple almayın, aldırtmayın. 2025'de hala 60Hz ekranı, 2 kamerayı, dandik bataryayı fahiş fiyata satıyorlar.
Son düzenleme: