Neden Windows 11 çıktı?

• Konuyu başlatan M3rt0o
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 46
  • Görüntüleme 1.202

M3rt0o

Centipat
Daha fazla  
Açıkçası ben beklemiyordum. 10'la devam ederler diye düşünüyordum zaten amaçlarına da ulaşamadılar. Şanını zedeledi. 10'dan da pek bir değişiklik yok.

Size göre farkı güzel olan tarafı ne? Bende 11 kullanıyorum 3-4 yıl daha destekleseler 10 kullanırım.

Genel olarak tasarımdaki değişiklikler aşırı büyük olmasa da benim çok hoşuma gitti, uzun süreli Windows 10 kullanmışlığım olmadığından dolayı da alışma sıkıntım olmadı veya ön yargım olmadı.

Açıkçası ben beklemiyordum. 10'la devam ederler diye düşünüyordum zaten amaçlarına da ulaşamadılar. Şanını zedeledi. 10'dan da pek bir değişiklik yok.

Aslında Windows 11'in çıkışının birkaç sebebi var. Microsoft Windows 10'u “son windows” diye lanse etmişti ama teknoloji sürekli değişiyor, yeni donanımlar geliyor, kullanıcı alışkanlıkları değişiyor.

Windows 11, hem daha modern bir tasarım getirdi hem de yeni özelliklerle (mesela oyun performansı iyileştirmeleri, Teams entegrasyonu, widget'lar) Windows'u güncel tutmayı hedefliyorlar.

Tabii haklısın, Windows 10'dan radikal bir farkı yok gibi görünebilir ama alttan da altyapı ve güvenlik iyileştirmeleri var.

Ayrıca Windows 10'un desteği 2025'te bitecek, o yüzden Microsoft'un yeni işletim sistemine geçişi teşvik etmesi normal.

Sonuçta, biraz yenilik yapmak ve pazarda rekabeti canlı tutmak için Windows 11 çıktı diye düşünüyorum.

Size göre farkı güzel olan tarafı ne? Bende 11 kullanıyorum 3-4 yıl daha destekleseler 10 kullanırım.

Biraz daha Mac sistemine benzemeye başlamış 11.

Bence 10 daha stabil çalışıyor, belki benim sistemim 10'u daha iyi optimize ediyordur, ya da bana öyle geliyordur bilmiyorum fakat oyunlarda ve arayüz'de daha hızlı sanki.

Aslında Windows 11'in çıkışının birkaç sebebi var. Microsoft Windows 10'u “son windows” diye lanse etmişti ama teknoloji sürekli değişiyor, yeni donanımlar geliyor, kullanıcı alışkanlıkları değişiyor.

Windows 11, hem daha modern bir tasarım getirdi hem de yeni özelliklerle (mesela oyun performansı iyileştirmeleri, Teams entegrasyonu, widget'lar) Windows'u güncel tutmayı hedefliyorlar.

Tabii haklısın, Windows 10'dan radikal bir farkı yok gibi görünebilir ama alttan da altyapı ve güvenlik iyileştirmeleri var.

Ayrıca Windows 10'un desteği 2025'te bitecek, o yüzden Microsoft'un yeni işletim sistemine geçişi teşvik etmesi normal.

Sonuçta, biraz yenilik yapmak ve pazarda rekabeti canlı tutmak için Windows 11 çıktı diye düşünüyorum.

Şirket üst seviyeye taşısın 11e gelen kötü yorumlarda tozlu raflarda kalsın ben de şaha kalkan 11 görmek isterim hocam.

Kendisi benim gözümde 2. Vista vakası. Çok saçma sapan sorunlar yaşadım. Windows XP bile böyle saçma hatalar vermiyordu. En kötü mavi ekran verirdi kasaya 2 tane vururdun düzelirdi 😀 Bunda o kadar saçma sorunlar yaşadım ki. Keşke desteklense de Windows 10 kullansam. 11 benim için tam bir fiyasko şu an.

Şirket üst seviyeye taşısın 11e gelen kötü yorumlarda tozlu raflarda kalsın ben de şaha kalkan 11 görmek isterim hocam.

Aynen öyle, biraz yükseltmek lazım sistemi. Windows 11'in başta eleştirilen yönleri oldu ama zamanla daha iyi hale gelecektir diye umut ediyorum.
Tozlu raflara atmak yerine, Microsoft'un yenilikleri geliştirmesi ve kullanıcıların da alışması lazım.
Umarım senin dediğin gibi, “şaha kalkan” bir Windows 11 görürüz yakında!

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı