C# Neden Yaptığım Programda RAM Kullanımı Artmıyor?

Ben de bunu merak etmiştim aslında. Gereksiz iş yükü olsa da olmasa da RAM'in en azından 15MB artması gerekiyordu çünkü o kadar veri array içine eklenmiş ve bellekte tutuluyor. Belki sıkıntı görev yöneticisindedir, başka bir programla bakmayı denediniz mi?

O kadar takmayın C# dili için bellek kullanımına. C# kendine göre ayarlar belleği.

Sorunu buldum. Yanlış yerden bakıyormuşum. Ben yaptığım programın görev yöneticisinde "Terminal" olarak gözüktüğünü sanıyordum. Meğerse Visual Studio nun altında çalışıyormuş. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. 800 MB RAM kullanıyor şuan program.

Peki GUID'ler aynı geldi mi ? Merak ettim doğrusu.

1 milyona kadar gelmesi ne kadar sürdü ?

Kodu multithread hale getirdim çok daha hızlı çalışıyor isterseniz böyle deneyin.

C#:
string[] Guids = new string[1000000];

Parallel.For(0, 1000000, (i, loopState) => {
 string s = Guid.NewGuid().ToString();

if (Guids.Contains(s))
 {
 Console.WriteLine($"Aynı Eleman Bulundu. Saat: {DateTime.Now.TimeOfDay} Oluşturulmuş İD Sayısı: {i}");
 loopState.Break();
 }
 else.
 {
 Guids[i] = s;
 }
});

Console.ReadLine();

Son düzenleme:
1 milyon döngü o kadar büyük olmayabilir.

Bu arada 100 milyona kadar geldim 1.6 GB RAM kullanımı oldu. 1 milyar denemeye çalışınca ramim yetmedi. Her seferinde kontrol edince baya bir yavaşlatıyor kontrolü kaldırıp denedim tabiki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…