Bu sorunun cevabını din dışında veremezsin. Bu yüzden bu soruyu İslam dini üzerinden yorumlayacağım.
Neden yaratıldık: İmtihan. Evet imtihan edilmek için yaratıldık. Yaptığımız her şeyden sorumluyuz. Yaptıklarımızın sonucunda ya da Allah'ın varlığını kabul etmek ya da etmemek gibi neticelerin sonucunda cennet ya da cehennem denen yerlere yerleştirileceğiz. Bir de Allah madem geleceği görüyor ve ne seçim yapacağımızı biliyor, o zaman bizi neden yarattı demişsin. Bunu da bir örnek ile anlatmak istiyorum.
Bence Allah bizi merhamet sahibi olduğu için yarattı. Bir düşünsene yaratılmadan direk cehenneme gittiğini? Ne dersin? Allah'ım belki bunu yapmayacaktım, belki iyi bir insan olacaktım der ve yakınıp dururdun. Sen belki bilmiyorsun ama o ne yapacağını, ne yaptığını biliyor. O yüzden seni yarattı. Yaptıklarını kendin görüyorsun. Öldükten sonra ben bunu yapmadım diye inkar edemeyeceksin. Yaptıkların sana teker teker gösterilecek. Ya da seni yaratmadan direk cehenneme de koyabilirdi. Sen hangisini tercih ederdin?