Neden yaratıldık?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnanın bana yazıp yazıp siliyorum. Aklımda o kadar soru var ki neredeyse insanı düşünmekten bıktıracak kadar.

Yaratılmanın sebebi yaşamın sebebi 42'dir. Yani shini. Shini ölmek demektir. Ölmek için yaratıldık.

İnançlı birisi isen;
"(Cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.)" [Zariyat 56]

Bu, kitabı olan bütün dinlerde hemen hemen aynıdır. İmtihan işin ayrı bir boyutudur. Kur'an'da meleklerin Allah'a, melekeler zaten hep ibadet ederler peki neden bozgunculuk çıkaracak insanoğlunu yarattın diye sorduğu bahsi geçer. Aslında asıl soru odur. İslam temaşa dinidir. Düşünmek lazım. Büyük filozoflar da bunları hep düşünmüşler. İlim bilim bilmeliyiz ilim kendini bilmektir. Düşünüyorum öyleyse varım gibi gibi.

Bu sorunun cevabını din dışında veremezsin. Bu yüzden bu soruyu İslam dini üzerinden yorumlayacağım.

Neden yaratıldık: İmtihan. Evet imtihan edilmek için yaratıldık. Yaptığımız her şeyden sorumluyuz. Yaptıklarımızın sonucunda ya da Allah'ın varlığını kabul etmek ya da etmemek gibi neticelerin sonucunda cennet ya da cehennem denen yerlere yerleştirileceğiz. Bir de Allah madem geleceği görüyor ve ne seçim yapacağımızı biliyor, o zaman bizi neden yarattı demişsin. Bunu da bir örnek ile anlatmak istiyorum.

Bence Allah bizi merhamet sahibi olduğu için yarattı. Bir düşünsene yaratılmadan direk cehenneme gittiğini? Ne dersin? Allah'ım belki bunu yapmayacaktım, belki iyi bir insan olacaktım der ve yakınıp dururdun. Sen belki bilmiyorsun ama o ne yapacağını, ne yaptığını biliyor. O yüzden seni yarattı. Yaptıklarını kendin görüyorsun. Öldükten sonra ben bunu yapmadım diye inkar edemeyeceksin. Yaptıkların sana teker teker gösterilecek. Ya da seni yaratmadan direk cehenneme de koyabilirdi. Sen hangisini tercih ederdin?
Ne diyorsunuz, hiçbir şey anlamadım. Ben ateistim, yeterince delil olmadığı için tanrı düşüncesini reddediyorum.
Asla bilemeyiz deyip sonrasında belki diyorsunuz. Belki ve asla aynı anlamda değiller.
Ateist değilim, yazdığım şeyi zaten doğru anlayamamışsınız söylemek istediğim şey bu konuyu ne kadar tartışırsak tartışalım hiçbir yere varamayacağımızdır.

Her şeye güce yeten Allah'ın (cc) insanları yarattı, çünkü kendine ibadet edilmesini, yüceliğinin görülmesini istedi.
herşeye gücü olmasına rağmen insanlar tarafından ona ibadet etmemizi istemiş demek ki çok değerli varlıklarız biz.

Aylardır düşündüğüm bir konu. Onlarca araştırma yaptım fakat beni tatmin edebilecek hiçbir sonuca ulaşamadım. Sınırsız bir gücü olan tanrı neden bizi yaratmış olabilir? Ülkemizde genelimizin inandığı dinde Allah geçmişi, şimdiyi ve geleceği bilmesine rağmen neden bizleri sınava tabii tutuyor? Kaderimizin bizim seçimlerimiz olduğunu söylüyorlar fakat Allah geleceği ve hangi seçimi yapacağımızı biliyor çünkü o sınırsız güçte bir varlık. Bu soruları kendime sorunca çelişkiye düşüyorum. Allah bizim seçimlerimizi, hayatımızı ve kaderimizi bilmesine rağmen neden yaratıldık?
Dine göre Allaha kulluk etmek için yaratıldık. Eğer inanmıyorsan bunu bizde bilemeyiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı