Şurada sana her ay para yardımı yapıp toplu taşımayı bedava yapsalar sen de iktidara oy verirsin. Yatırımı X ve Y kuşağına değil, kimseye yapmıyorlar. Sorun bu zaten.
Eminim yapmak isteyen onlarca kişi vardır, egitim, devlet ekonomisi ve devlet desteği en önemli unsurlar ama en basitinden şunu soran kişi bile vazgecebilir. "kim kullanıcak intel ve amd ile nasıl yarışıcak" sorusunu sorup vazgeçiyor olabilirler. Yapilsa bile fiyatı diger ürünlerle aynı olacağından dolayı (kimse ucuz olur demesin gülerler ) hatta bir iki tık pahalı bile olabilir, hal böyle olunca buna vermektense buna veririm diyecek ve bitecek. Kimse parasını ve zamaninı riske atmak istemiyor diye düşünüyorum. Guney kore çip icin 450 milyar dolar ayıracakmış tam 450 milyar bizde bu paranin yarısının yarısı nerede bulunamıyor, hangi parayla teknolojiye yatırım olacak. Sürekli asfalta ve betona para yatırılıyor. Bu ülkede hosafı finale çikaran insanlar oturuyor o koltuklarda onları nasil ikna edebilirsiniz ki
Önce bir şeyler yapmamız lazım. Fakat ben eminim ki birileri çıksa ve ben yerli ekran kartı yapmaya uğraş vereceğim dese, kimse o yeni uğraşlara destek vermeyecek. Herhalde bundan dolayı çıkmıyor. Maliyetli de olabilir, maliyeti hakkında bilgim yok.