Neden yerli işlemci ve ekran kartı yok?

Üretmiyoruz çünkü yatırım yapmıyoruz. Yatırım yapmıyoruz çünkü gereken yerlere yatırım yapamadık. Oralara yapamadık nedeni; para ve destekleyen yok. Para ve destekleyen olmayınca üretemiyoruz.
Turbox üretiyor ya işte.
Hocam Turbox ürettiği çoğu şeyi yabancı markalardan alıyor. Yani tam yerli üretim değil ve ürünlerinin ne kadar kalitesiz olduğunu bilmeyen yoktur?

Dünyadaki en komplike ürünlerin sadece dünyanın en gelişmiş ülkelerinde çok büyük yatırımlarla üretildiğini düşünürsek cevap ortaya çıkıyor. Biz, (lafın gelişi, yoksa içerisinde ben yokum) Diyanet'e 15 milyar lira ayıran bir ülkeyiz. Örneğin Güney Kore ise çip ve bellek üreticilerine milyar dolarlar bazında yatırım yapıyor. Intel Amerikan hükümetinden milyarlarca dolar destek alıyor.

Birçok ülkede servis, satış, teknik destek, yazılım, bütçe, kaynak vs. derken o iş bayağı uzar masaüstü için ama mobil kısmı bilemem olsa olsa mobil işlemci ekran kartı yaparız oda bayağı zorlama bir ihtimal.

Türkiye'nin teknoloji dünyasına atılmasını o kadar çok istiyorum ki anlatamam. Yerli ve milli ekran kartları, işlemciler, HDD'ler, SSD'ler... Sonuç olarak emeksiz yemek olmaz. En baştan bu işlere atılmamız lazımdı. Ayrıca ABD gibi bir devlet varken bizim işlemci ve ekran kartı piyasasına girmemiz imkansız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı