Nedir bu Windows sistemlere macOS kurulumu merakı?

Bence kişisel kullanımda Hackintosh uygun değil. Sistem sadece Apple cihazlar için tasarlandığı için tam olarak stabil çalışamıyor. Ayrıca bir güncelleştirme ile sistemin açılmaması ya da Kernel panic hatası almak da mümkün. Bu tip sorunlar uygun, düzenli ve iş için bilgisayar kullanımını zorlaştırıyor.

Ancak ne yapılabilir? Hackerlığa meraklı kişiler varsa sırf kendi hack düzeylerini test etmek ve hobi amaçlı olarak sistemlerine Hackintosh kurmaya çalışabilirler. Elbette bir sorunla karşılaşıldığında buraya konu açmak yerine sorunun nedenini kendilerinin araştırıp bulmaları ve çözmeleri gerekir. Aksi halde olayın hack değeri kalmaz. Başkaları yapmış olur.

Mac hack için kullanılmaz Linux hack içindir Mac yazılımcılar için daha uygundur.
Popüler kültür.

Hayır yazılımcılar kullanıyor genelde alakası yok Windows yazılım için hiç uygun değil ama Mac en uygunu.
Kullanmasında sıkıntı yok, ben de kullanıyorum. Bu çaba niye toplama sisteme?
Çünkü fiyatlar uçuk.

Her sistem her şey için kullanılabilir. Özellikle Apple yazılımları çok kısıtlı ve kapalı oldukları için hackerlığa uygundur.

Hayır kodlama için daha uygundur. Linux hack için daha uygundur.
Her sistem her şey için kullanılabilir. Özellikle Apple yazılımları çok kısıtlı ve kapalı oldukları için hackerlığa uygundur.
Apple kısıtlı değil.

en stabili Mac'dir.

GNU/Linux dağıtımları da oldukça stabildir. Özellikle Intel donanımlarda. Çünkü Intel hem CPU tarafında, hem de GPU tarafında bütün sürücülerin kaynak kodlarını açık bir şekilde yayınlıyor. NVIDIA ise kapalı kaynak yayınlıyor ve bu sürücüler her zaman her dağıtım için desteklenmeyebiliyor. AMD´nin tutumu eskiden NVIDIA´nınki ile aynıydı. Ancak onlar da yavaş yavaş Intel gibi kendilerini GNU/Linux´a karşı açmaya başladılıyor. Şimdilik Intel ve NVIDIA´nın ortasında diyebiliriz AMD için.

Yazılımsal stabillikten bahsediyorsanız ben yıllardır Ubuntu GNU/Linux dağıtımını kullanıyorum ve şimdiye kadar herhangi bir ciddi sorun yaşamadım. Özellikle Kernel panic denilen (Windows´taki mavi ekranın Unix ve Unix-benzeri sistemlerdeki karşılığı) sorunla hiç karşılaşmadım. Uygulamalar da oldukça stabil ve düzgün çalışıyorlar.

Kısaca en kolay arayüzlü ve hızlısı Mac.

Windows 10 stabil falan değil ama gerçekten MacOS'da kullanılmaz be. Bir kere çok karışık bence. Windows 10'a bir startısback yüklüyorsun Windows 7 gibi oluyor. Format attıktan sonra ilk yaptığım iş bu mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…