Nedir bu Windows sistemlere macOS kurulumu merakı?

İnsanlar, özellikle gençler, değişmeyen-sabit şeyleri sevmezler. Sürekli Windows Windows. Bayıyor tabii, bir süreden sonra. Farklı sulara yelken açma isteği kısaca.

İkincil olarak ise; iOS işletim sistemine uygulama geliştirmek için şart. Sonuçta, herkesin Mac alıp, kod yazacak durumu yok.

Profesyonel amaçlar haricinde tamamen heves olduğunu düşünüyorum. Özellikle genç arkadaşların nargile kafelerde nargile tüttüreceğine MacOS kurmak için heveslenmesine şahsen sevinç duyarım. Sonuçta bunu kurmak kolay bir eylem değil. Her donanıma kuramıyorsunuz. Donanımınız uygun olsa bile kurulum esnasında çeşit çeşit hatalarla karşılaşıp çözüm yolları arıyorsunuz. Bu tür şeylerle uğraşmayı seven arkadaşlar işletim sistemini kurmanın zorluğundan ve tüm zorluklarına rağmen kurmayı başardıktan sonra işletim sisteminde gezinmekten haz duyuyorlar.:)

Benim bakış açım farklı. Öncelikle "PC = Windows sistem" değildir. Siz o PC ye istediğiniz işletim sistemini kurup kullanabilirsiniz. Hangisi işinize geliyor ise hangisi rahatlık sağlıyor ise onu kullanırsınız.

Şu an Windows kullanmama rağmen, Linux sistemler daha hafif, MacOS daha güvenli, Windows daha pratik şeklinde kendimce sınıflandırdım.

Mac OS'i Apple'ın bilgisayarlarından birini satın almadan deneyebilmek için. Bir diğer sebep de uğraşmış olmak için.

Alternatif işletim sistemlerini seviyorum ve Mac OS; Windows ve Linux'tan sonra ev kullanıcılarının masaüstü işlemcili bilgisayarlarında en yaygın kullandığı işletim sistemi, belki Linux'tan yaygın bile olabilir. Bu işletim sistemini sevip kullanmak istemek ya da en azından tecrübe etmek istemek için sayılabilecek birçok sebep var. Ben bu işletim sistemini seviyorum ve tecrübe etmek istiyorum, ayrıca çevremdeki IT-guy, şu bilgisayardan anlayan eleman olmanın bir yükümlülüğü olarak karşıma bir Macbook falan çıktığında öküzün trene baktığı gibi bakmak istemiyorum. Bir OS X kullanıcısı olmayı da zaten istiyorum ama bunu mümkün mertebe bütçe dahilinde yapmak istiyorum. İleride laptop olarak bir Macbook almayı düşündüğüm oluyor, bu fikrimi netleştirmek için masaüstümde OS X kullanmak işleri kolaylaştırıyor.
Bu sebeplerden daha da önceliklisini, OS X ile uğraşmamın asıl sebebini @balikeat tarif etmiş:
Bu tür şeylerle uğraşmayı seven arkadaşlar işletim sistemini kurmanın zorluğundan ve tüm zorluklarına rağmen kurmayı başardıktan sonra işletim sisteminde gezinmekten haz duyuyorlar.:)
Sırf zorluğu için bir ara React OS kurmayı bile düşünüyorum, karşımda hazır vaziyette çalışan bir sistemi kullanmak ile sorunlu bir kurulumun sorunlarını teker teker çözüp zımparalayıp cilalayıp parlatmak aynı tecrübe değil.

Oyun kısmında sadece LOL oynadığım zamanlarda yaklaşık 1 seneye yakın Hackintosh kullandım(Mojave). Windows'tan daha stabil ve hızlı idi. Catalina biraz sorunlu çıktı ama o da düzeldi sayılır. Bu işletim sistemi Linux gibi fazlasıyla rahat ve Linux'tan daha fazla program desteğine sahip yani ev kullanıcısı için daha uygun. Linux rahatlığı istiyorum ama Adobe Programları vb. kullanmak istiyorum derseniz kutsal bir İşletim sistemi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı