Nedir farklılığımın çaresi?

Bazen bu aldığın saçma tepkiler hem doğru şeyler yaptığını gösterir hem de kimlerle muhatap olmayacağını gösterir. Yani alınan kötü tepkilere iyi tarafından bakabilirsin. Çünkü tiktok çeksen '' helal olsun'' diyecek insanların olduğu dönemdeyiz
 
Herkes farklı olanı dışlar ama aslında aynı olanı dışlamak gerekir. Çünkü aynı insanlar sıkıcıdır. Farklı olanlar ise hayata çeşitlilik katar. Bu yüzden çevrende seni anlayan pek çıkmaz. Ama sen yine de yolunda devam et. Ne yapıyorsan onu yapmaya devam et. Asla ama asla herkes gibi olma.
 
Herkes farklı olanı dışlar ama aslında aynı olanı dışlamak gerekir. Çünkü aynı insanlar sıkıcıdır. Farklı olanlar ise hayata çeşitlilik katar. Bu yüzden çevrende seni anlayan pek çıkmaz. Ama sen yine de yolunda devam et. Ne yapıyorsan onu yapmaya devam et. Asla ama asla herkes gibi olma.
Katılıyorum. Kendim gibi 10 kişi aynı ortamda olsa herhalde saatlarce birbirimize sessizce bakabilir ya da her bir ağızdan felsefe yapardık herhalde. Bizim değil onların farklı olması gerekiyor. Ben şahsen doğru düzgün fakat farklı olan insanların klasik "instagirl" ,"instaboy","badgirl/badboy" gibilerden daha fazla olmasının çok iyi olacağını düşünüyorum. Zaten bu bahsettiğim sanal tipler genelde gerçekte de konuşulamaz tipler oluyorlar.
 
Gerçek hayat başladığında (çalışma, is hayatı ,geçim derdi,başarma ,ilerleme gibi) dusunduklerinizin hepsi unutulur merak etmeyin. Dertleriniz,fikirleriniz herşey değişir.
 
Asıl o abartılı sosyal hayatları olanlar kendine çare arasın, sende bir sorun yok. Tek önerim o saçı 3'e vur ve yeni bir stil bul kendine. Çünkü emo işleri falan cidden itici oluyor, ''Bakın ben farklıyım.'' gibi bir hava katıyor ortama.
 
Açıkçası, kabuğundan çıkmalı ve dış dünya ile etkileşime geçmelisin. Vücudunu ya da kendini zinde hissetmiyorsan, evde spora başla mesela, çok çok faydasını görürsün. Bunun yanında hem felsefeye hem de İngilizce'ye merakın varsa, yabancı dilde eserler oku hatta bir adım daha öteye taşı bunu, düşündüklerini arkadaşlarına anlatmak yerine bir blogda topla.

Sistem insanları bir kalıba sokmaya çalışsa da her insan aynı kalıpta olacak diye bir şey yok. Ancak bir de hayatın gerçekleri, insan ilişkilerinin incelikleri ve iletişim kabiliyeti var. Bu noktalarda kendini geliştir.

Lise yılları biraz gariptir ama üniversitede biraz daha rahat edersin. Bu nedenle kendini yeyip bitirme, kendini geliştirme ye ve vücudunu zinde tutmaya bak. Arkadaşım falan yok diye de bulanıma girme sakın. Fazla ya da az arkadaşının olması bir şeyi değiştirmiyor, emin ol. Birkaç tane sağlam ve sadık dost, onlarca arkadaştan iyidir.

Bu dönemlerde zihnini ve vücudunu zinde tutmak önemli. Tabii buna yardımcı olacak en iyi şey bir hobi edinmek. Ama hem pandemi var, hem de ekonomi sıkıntılı. Bu nedenle hobi edinmek de zor. Ancak yine de zihnini ferah tut, zihnini ve vücudunu dinç tut.

Umuyorum, seneler sonra geriye baktığında "Oh be, nereden nereye :)" diyeceğin bir yaşantın olur. :)
 
Ergenlik, yetişkinliğe geçiş dönemi olduğu için değişik şeyler yaşaman normal. Biz de bu yollardan geçtik. Şu anda o günleri hatırlayıp yaptığım tuhaf davranışlardan dolayı çekiniyorum. Şimdi kardeşim ergenliğe girdi, o aynı hareketleri yapıyor.
 

Geri
Yukarı